Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ευρώπη δύο μουσουλμανικών ταχυτήτων: Ελλάδα στην όπισθεν .

Ντεζα βού; Οι Μουσουλμάνοι εκδιώχθηκαν από την Ευρώπη πριν από 200 χρόνια, επειδή αρνήθηκαν να αφομοιωθούν. Σήμερα είμαστε μάρτυρες της συνέχειας εκείνης της ιστορίας, καθώς οι μουσουλμάνοι εξελίσονται σε μια πολιτική, οικονομική και κοινωνική απειλή για τον αυτόχθονα πληθυσμό της Ευρώπης.
Οι Αμερικανοί θεωρούν τους Ευρωπαίους αφιλόξενους απέναντι στους ξένους. Όταν μάλιστα οι ξένοι αυτοί είναι μη-ευρωπαίοι, μελαψοί και μουσουλμάνοι, τότε, στην καλύτερη περίπτωση, είναι απλά ανεκτοί. Και όταν κάποιοι Μουσουλμάνοι επιμένουν ότι οι Ευρωπαίοι θα σταματήσουν να λειτουργούν ως Ευρωπαίοι, τότε η ευρωπαϊκή ανοχή φτάνει στο τέλος της.
Στην πολιτισμική σύγκρουση μεταξύ των κοσμικών Ευρωπαίων και των εξτρεμιστών μουσουλμάνων, δε μπορεί να υπάρξει συμβατότητα ή συμβιβασμός, παρά μόνο η απώλεια από τη μία ή την άλλη πλευρά των απόλυτων αξιών που θεωρεί πολύτιμες.
 Η Ευρωπαϊκή συνθηκολόγηση σε ευρωπαϊκό έδαφος, όπου παραμένει η κυρίαρχη πλειοψηφία, είναι απίθανη: οι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν την ελευθερία του να μπορούν να χλευάζουν την οποιαδήποτε θρησκεία.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντέδρασαν στην αναστάτωση που προκάλεσαν στους μουσουλμάνους τα γνωστά πλέον σκίτσα, με δύο τρόπους. Δημοσίως και για να κερδίσουν χρόνο, επιδιώκουν να ηρεμήσουν τους διαδηλωτές αποδοκιμάζοντας την κατάχρηση της ελευθερίας του λόγου. Κυρίως όμως, φροντίζουν να διατηρήσουν τις κοινωνίες τους ως έχουν, με τη θεσμοθέτηση νόμων με βάση τα Δυτικά πρότυπα, με τον αυστηρό περιορισμό της μετανάστευσης από μουσουλμανικές χώρες, με την απομάκρυνση των ριζοσπαστικών ιμάμηδων και άλλων ακτιβιστών μουσουλμάνων, καθώς και με την αύξηση των μαζικών απελάσεων.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις κινήσεις κάθε χώρας:
ΓΑΛΛΙΑ: Ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος χαρακτήρισε τους αστικούς ταραξίες της Γαλλίας ως «όχλο», θα απαιτήσει από τους μη ευρωπαίους μετανάστες να υπογράψουν ένα νέο «Συμβόλαιο Υποδοχής και Ενσωμάτωσης», το οποίο ενημερώνει τους μετανάστες ως προς τις υποχρεώσεις τους. Μεταξύ άλλων μεταρρυθμίσεων, η γαλλική κυβέρνηση θα μπορεί να απελάσει τους μετανάστες έπειτα από περίοδο 10 χρόνων. Οι μουσουλμανικές κοινότητες που αρνούνται να ενσωματωθούν - σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας - κυρήσσονται εκτός νόμου. Για να παραμείνουν οι μετανάστες, θα πρέπει να δείχνουν σεβασμό στις γαλλικές νόρμες, όπως είναι η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. "Αν μια γυναίκα κρατείται όμηρος στο σπίτι χωρίς να μαθαίνει Γαλλικά, όλη η οικογένεια θα κληθεί να εγκαταλείψει τη χώρα", δήλωσε ο κ. Σαρκοζί, ο οποίος προτείνει να γίνει κατάταξη των χωρών από όπου προέρχονται οι μετανάστες, ώστε να καθοριστεί το κατά πόσο επιθυμητοί είναι οι μετανάστες από τις χώρες αυτές.

ΔΑΝΙΑ: Οι Δανοί έχουν θεσπίσει ακόμη σκληρότερους νόμους για τη μετανάστευση, οι οποίοι δίνουν τέλος στο φιλελεύθερο πρόγραμμα για τους πρόσφυγες, αποθαρρύνοντας ακόμη και τους προσωρινά εργαζόμενους. Ως επακόλουθο των αναταραχών που προέκυψαν από τα σκίτσα του Μωάμεθ, πολλοί είναι αυτοί - μεταξύ των οποίων και αρκετά μέλη της κυβέρνησης - που θέλουν την πλήρη απαγόρευση της μετανάστευσης μουσουλμάνων καθώς και την αφαίρεση ιθαγένειας και απέλαση των ακραίων μουσουλμάνων ηγετών. Για να διατηρήσει τις πολιτισμικές αξίες της χώρας, ο Δανός Υπουργός Πολιτισμού, Μπράιαν Μίκελσεν, έκανε πρόσφατα έκκληση για τη δημιουργία ενός «Κανόνα δανέζικης τέχνης, μουσικής, λογοτεχνίας και κινηματογράφου." Το περασμένο καλοκαίρι, δήλωσε ότι: "Στη Δανία έχουμε δει την εμφάνιση μιας παράλληλης κοινωνίας, στην οποία οι μειονότητες ασκούν τις μεσαιωνικές τους αξίες και αντιδημοκρατικές απόψεις", προσθέτοντας ότι, "Αυτό είναι το νέο μέτωπο στον πολιτιστικό μας πόλεμο".

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η Γερμανία, η οποία πρωτοστάτησε στο πρόγραμμα επισκέπτη-εργάτη στην Ευρώπη, προέβει σε ριζικές αλλαγές. «Οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες λειτούργησαν ειρηνικά μόνο ... σε απολυταρχικά κράτη. Στο μέτρο αυτό ήταν λάθος για εμάς να φέρουμε εργάτες από ξένους πολιτισμούς στη χώρα στις αρχές της δεκαετίας του 1960», δήλωσε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ. Η νέα Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, συμμερίζεται την άποψη του: «Η έννοια της πολυπολιτισμικότητας έχει αποτύχει», δήλωσε πρόσφατα. "Όποιος έρχεται εδώ πρέπει να σέβεται το σύνταγμά μας και ανέχεται τις Δυτικές και χριστιανικές ρίζες μας».

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Η Ολλανδία, η οποία έχει μειώσει τη μετανάστευση κατά το ήμισυ από το 2001, απέλασε 26.000 αιτούντες ασύλου, και διατηρεί τις νέες αφίξεις σε στρατόπεδα κράτησης. Σύμφωνα με την προτεινόμενη νομοθεσία, οι γυναίκες απαγορεύεται να φορούν μπούρκα οπουδήποτε δημόσια, όχι μόνο σε σχολεία και δημόσια κτίρια, όπως ισχύει στη γαλλική νομοθεσία. «Πιστεύω ότι έχουμε σταθεί πάρα πολύ ανεκτικοί για πάρα πολύ καιρό, ειδικά απέναντι στη μισαλλοδοξία, και το μόνο που λάβαμε ήταν μισαλλοδοξία", δήλωσε ο Geert Wilders, μέλος του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, ο οποίος έχει αναγκαστεί να ζει σε ασφαλή σπίτια, λόγω απειλών κατά της ζωής του από ισλαμιστές. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Pew Global Attitudes, το 51% των Ολλανδών δεν βλέπουν με καλό μάτι τους μουσουλμάνους.

ΒΕΛΓΙΟ: Οι Βέλγοι είναι ακόμη λιγότερο ανεκτικοί. «Το Ισλάμ είναι σήμερα ο νούμερο ένα εχθρός όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά ολόκληρου του ελεύθερου κόσμου», δηλώνει ο Φίλιπ Ντεβίντερ, ηγέτης του Vlaams Belang (Το Φλαμανδικό Συμφέρον), που είναι τώρα το πιο δημοφιλές πολιτικό κόμμα στο Βέλγιο. Ο κ. Ντεβίντερ έχει κερδίσει δημοτικότητα με το επιχείρημα ότι, "είναι μια ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι ένα μετριοπαθές Ισλάμ υπάρχει στην Ευρώπη." Δηλώνει: "Υπάρχουν ήδη 25 έως 30 εκατομμύρια μουσουλμάνοι στο έδαφος της Ευρώπης, και αυτό γίνεται απειλή. Είναι ένας πραγματικός δούρειος ίππος".

ΕΛΛΑΔΑ: Στην Ελλάδα που έχει και τον υπερπολλαπλάσιο κίνδυνο από όλα τα κράτη της Ευρώπης, ενώ θα περίμενε κανείς να έχει θεσπιστεί προ πολλού μία αποτρεπτική μεταναστευτική πολιτική, αντιθέτως η άρχουσα τάξη ακολούθησε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων έναντι των εξ ανατολής εποίκων. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τη γνωστή ρητορική Σημίτη περί πολυ-πολιτισμικής κοινωνίας, καθώς και η πολιτική Καραμανλή - Φαυλόπουλου (Φ = λανθάνουσα αλήθεια), με τις διαδοχικές "νομοθετικές" παρεμβάσεις τους κατέστησαν το απολύτως παράνομο ως νόμιμο, με αποτέλεσμα να έχουμε ως χώρα το συντριπτικά μεγαλύτερο σε αναλογία ποσοστό λαθραίων μουσουλμάνων από κάθε άλλο κράτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε σύγκριση με την Ε.Ε. και πέραν των ποσοτικών στοιχειών, στην Ελλάδα υπάρχει και κάτι πολύ χειρότερο το οποίο εστιάζεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πράγματι η Ελλάδα έχει καταστεί ένα φίλτρο απο το οποίο κατακάθεται ότι χειρότερο πολιτισμικά, αφήνοντας να περάσει προς την υπόλοιπη Ευρώπη ένα ελάχιστο ποσοστό μουσουλμάνων λαθρομεταναστών. Εν ολίγοις η Ελλάδα ως χώρα, έχει καταστεί μία ατελείωτη ανθρωπο-χωματερή. Και ενώ ο καθένας θα περίμενε απο την νέα κύβέρνηση του Γ. Παπανδρέου να λάβει επιτέλους μέτρα ανασταλτικά σε αυτό το ζοφερό φαινόμενο, όπως έκαναν όλοι οι ευρωπαίοι ομόλογοι του, αντιθέτως είδαμε να θεσπίζονται νόμοι χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς άμα τη γεννήσει σε ελληνικό έδαφος. Ωστόσο το κακό δεν σταματάει εδώ, εφόσον οι νεόφερτοι προκαλούν με τις ακραίες -δήθεν- θρησκευτικές ευαισθησίες τους. Σε μία Ευρώπη όπου το κράτος θα έπρεπε να αποστασιοποιείται απο τη θρησκεία, εδώ βλέπουμε να εναγκάλιζεται με μία άλλη θρησκεία, ξένη προς τις αντιλήψεις του δυτικού κόσμου, μία θρησκεία οπου o άνθρωπος αντιμετωπίζεται σα σκουπίδι.

Και αυτός αποτελεί έναν ακόμη λόγο για τον οποίο πολλοί Ευρωπαίοι φοβούνται τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς τους. Στην Ελβετία, το 25% θεωρεί ότι οι μουσουλμάνοι αποτελούν απειλή για τη χώρα τους. Στην Ιταλία, το ήμισυ του πληθυσμού πιστεύει ότι μια "σύγκρουση πολιτισμών" ανάμεσα στο Ισλάμ και η Δύση βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι το Ισλάμ είναι "μια θρησκεία πιο φανατική από οποιαδήποτε άλλη."

Ο φόβος αυτός όμως προκαλεί και επιτακτικές λύσεις. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, υποστηρίζει την άρνηση της Δανίας να ζητήσει συγγνώμη για τα σκίτσα, λέγοντας: «Είναι καλύτερο να δημοσιευτούν πάρα πολλά από το να μην έχουμε ελευθερία." Ο Σαρκοζί προτιμά "υπερβολική γελοιογραφία αντί υπερβολική λογοκρισία." Το κόμμα της Βόρειας Ιταλίας, μέλος της κυβέρνησης συνασπισμού του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τύπωσε μπλουζάκια με τα σκίτσα του Μωάμεθ πριν από τις εκλογές του Απριλίου που μας πέρασε. Το Ηνωμένο Βασίλειο πέρασε νομοθεσία για τη διεύρυνση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου, όσο προσβλητικός και αν είναι αυτός, περιορίζοντας τη συγκεκριμένη πρόθεση πρόκλησης μίσους.

Οι Μουσουλμάνοι της Ευρώπης τώρα ξέρουν ότι είτε θα ενσωματωθούν είτε θα φύγουν. Μερικούς αιώνες πριν και έπειτα από δεκαετίες απειλών απέλασης, εξαναγκαστικές μεταστροφές και άλλες αποτυχημένες προσπάθειες αφομοιώσης των μουσουλμάνων, τα παράπονα για αυτούς - η χρήση της αραβικής γλώσσας, τα ρούχα τους, η απόρριψη του δυτικού πολιτισμού - είναι παρόμοια. «Παντρεύονται μεταξύ τους και δεν αναμειγνύονται με τους Παλαιό Χριστιανούς," κατήγγειλε έκθεση για τους Moriscos της Ισπανίας (μουσουλμάνοι που είχαν υποβληθεί σε αναγκαστικό εκχριστιανισμό). Οι ταραχές που προκλήθηκαν από μουσουλμάνους για αδικήματα εναντίον τους έκαναν τα πράγματα χειρότερα. Στο τέλος, εξακολουθώντας να μην αφομοιώνονται, οι περισσότεροι απελάθηκαν.

ΠΗΓΗ