Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Τελικά τι συμβαίνει στην Θράκη; Ακυρώνουν την πολιτική του ΥΠΕΞ με την στάση τους!

Δεν μπορεί ο Δρούτσας να τραβά το αφτί του πρόξενου και όλοι εδώ να σπεύδουν, να νομιμοποιήσουν την παρουσία του.
Ακυρώνουν την πολιτική του ΥΠΕΞ με την στάση τους. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν και πομακικές στολές που εμφανίστηκαν ως «οθωμανικές». Τελικά τι συμβαίνει στην Θράκη; Μάλλον πρέπει να μας το εξηγήσει κάποιος ειδικός επιστήμονας. Τέτοια κοσμοσυρροή, τόση προσέλευση μειονοτικών και πλειονοτικών στην δεξίωση που οργάνωσε φέτος ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην πόλη μας δεν έχει ξανασημειωθεί ποτέ στο παρελθόν και μάλιστα στην χρονική στιγμή που για τον σημερινό διπλωμάτη που μονίμως ξεπερνά τα εσκαμμένα έχουν γίνει διαβήματα, αλλά και ενέργειες από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Τελικά κάποιος αν δει όλο το φωτογραφικό υλικό θα απορήσει με την προσέλευση και την όλη συμμετοχή.
 Τόσο κόσμο δεν είχαν σίγουρα ούτε οι δεξιώσεις που δόθηκαν στην ίδια την Τουρκία για την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας της! Μάλλον στην ελληνική Θράκη γιορτάζουμε πιο έντονα την …τουρκική δημοκρατία. Και εύλογα αναρωτιέται κανείς το γιατί. Ποιος ο λόγος να σπεύσουν εν πλήρει συνθέσει άπαντες να δώσουν προσωπικά τις ευχές τους στον κ. Σαρνίτς;
Ο ίδιος ένας δημόσιος λειτουργός της γείτονος έχει προκαλέσει με την στάση του πολλές φορές, ξεφεύγοντας από τις κινήσεις που αυστηρά περιλαμβάνονται στο διπλωματικό πρωτόκολλο, αναμειγνυόμενος στα εσωτερικά της χώρας μας δέχθηκε τις επιπλήξεις και τις συστάσεις του κ. Δρούτσα.
Κι αντί να ληφθεί αυτό σοβαρά υπ’ όψιν βλέπουμε ότι συναγελάζονται και σπεύδουν να φωτογραφηθούν μαζί του άπαντες, μηδενός εξαιρουμένου. Όταν σε κάποια κόμματα αρχών λήφθηκαν αποφάσεις να μην πάει κανείς και να εκφραστούν οι ευχές σε κεντρικό επίπεδο, στην δεξίωση της τουρκικής πρεσβείας των Αθηνών, με αντιπροσωπεία του κόμματος και να μην γίνεται αυτό το ρεζιλίκι που είδαμε ιδιαιτέρως φέτος. Κάπου μπερδευτήκαμε τελικά τί γιορτάζουμε και πού πάμε; Τέτοιες σκηνές ούτε κατά διάνοια θα συμβούν σε δικές μας επετείους στην ελληνικό προξενείο της Κων/πολης.
Οι Τούρκοι ακόμη και σε αυτή την γιορτή των εντυπώσεων καλά τα κατάφεραν αφού κάθε αυτοδιοικητικό ή μη, κάθε πρόεδρο συλλόγου, εκπρόσωπο φορέα, παραγωγικών τάξεων, δημοσιογράφο, τον προσέγγισαν με την αποστολή μιας πρόσκλησης, γεγονός που τον κολάκευε και νομιμοποιούσε την παρουσία του.

Στο φωτορεπορτάζ του «Χ» βλέπει κανείς ότι όλοι ποζάρουν με τον κ. Σαρνίτς που τελικά δεν φωτογραφίζεται μόνο με τους ψευτομουφτήδες και λοιπούς γραφικούς αλλά και με την τωρινή και μελλούμενη πολιτειακή ηγεσία, την αφρόκρεμα του χριστιανικού στοιχείου και την εκπροσώπηση του πιο φιλόδοξου κι ανερχόμενου στοιχείου της μειονότητας. Το άνοιγμά του σε παλαιομουσουλμάνους και νεομουσουλμάνους δείχνει την προσπάθεια να αγκαλιάσει όλες τις τάσεις κάτω από ένα ισχυρό εθνικιστικό μανδύα.

Μελαχροινή Μαρτίδου