Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Κατέστρεψαν τους ιερόσυλους πίνακες στην Θεσσαλονίκη. Όταν προκαλείς, αυτά παθαίνεις...

Όταν προκαλείς, αυτά παθαίνεις... Χθες το πρωί, νεαροί "κουκουλοφόροι" εισέβαλαν στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, όπου εκτίθενται "έργα τέχνης" του Κυριάκου Καθαρέα (η έκθεση φέρει τον προκλητικό τίτλο «Εις το όνομα του πατρός») και κατέστρεψαν με χασαπομάχαιρα τα επίμαχα «έργα».
Τα έργα που καταστράφηκαν απεικονίζουν τον Ιησού δίπλα σε μια κοπέλα με εσώρουχα, αλλά και ιερείς που χρηματίζονται από την Παναγία, η οποία κρατά το Χριστό στην αγκαλιά της, γυμνόστηθη. Η έκθεση είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας, ενώ πολλοί πολίτες είχαν εκφράσει την ενόχλησή τους για τη χυδαία προσβολή στα Θεία.
Μια ερώτηση που πολλοί υποβάλλουν, είναι αν ο καθόλα «προοδευτικός» καλλιτέχνης (όσο για αυτό...) θα είχε τολμήσει να προσβάλλει άλλη θρησκευτική ομάδα. Η απάντηση είναι όχι, δεδομένου ότι το εδώ αριστεριστικό κατεστημένο βάλλει συστηματικά κατά της ορθοδοξίας, στην προσπάθειά του να αποχρωματίσει θρησκευτικά την κοινωνία μας.
Και είναι οι παραπάνω παρακμιακοί πολύ δειλοί για να αγγίξουν άλλους, ξέρετε ποιους, που θα εξέδιδαν εναντίον τους μια fatwa και θα τους εξανάγκαζαν να ζουν μια ζωή κρυμμένοι σαν τα τρωκτικά...