Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Αόρατο το ρωσικό υποβρύχιο, όλη η συμμαχία του ΝΑΤΟ ψάχνει το Kilo!


“Επικοινωνεί με τη ρωσική διοίκηση” το “χαμένο” υποβρύχιο Improved Kilo

To ρωσικό υποβρύχιο B-237, το οποίο έχει χαθεί από τα ραντάρ του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, συνεχίζει να στέλνει στοιχεία στο κέντρο επιχειρήσεων, όπως ενημέρωσε πηγή το Sputnik. Όπως έγινε γνωστό πως μία ομάδα πλοίων του ΝΑΤΟ άρχισαν έρευνα για το ρωσικό υποβρύχιο στη Μεσόγειο, καθώς «εξαφανίστηκε» από τα ραντάρ της αμυντικής συμμαχίας.

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ έστειλε δυνάμεις στο σημείο για να ενισχύει την έρευνα με στόχο τον εντοπισμό του Rostov-on-Don. «Οι ανθυποβρυχιακές δυνάμεις του ΝΑΤΟ προσπαθούν εδώ και μία εβδομάδα να εντοπίσουν το υποβρύχιο Rostov-on-Don στη θάλασσα της Μεσογείου. Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του έχουν αποτύχει» ανέφερε η πηγή.

«Την ίδια ώρα, η ρωσική διοίκηση δεν έχει χάσει επαφή με το Rostov-on-Don» συμπλήρωσε, αναφέροντας, παράλληλα, πως η ικανότητα του ρωσικού υποβρυχίου να παραμείνει εκτός ραντάρ έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Νωρίτερα σήμερα, ο διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, υποναύαρχος Igor Osipov, σημείωσε πως και τα έξι υποβρύχια του στόλου παραμένει σε επιφυλακή.

https://www.defence-point.gr/news/quot-epikoinonei-me-ti-rosiki-dioikisi-quot-to-quot-chameno-quot-ypovrychio-improved-kilo