Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Αντιδράει στο νέο νομοσχέδιο το Πατριαρχείο Σερβίας


 Η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπέβαλε τις αντιρρήσεις και τις προτάσεις της σχετικά με το σχέδιο νόμου για τα ομοφυλοφιλικά σωματεία και την οικογένεια που ετοιμάζει η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Το αναφερόμενο νομοσχέδιο για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι απαράδεκτο, διότι η συντριπτική πλειονότητα των προτεινόμενων διατάξεων έρχεται σε αντίθεση με το Ευαγγέλιο του Χριστού και τη συνολική εμπειρία και πρακτική της Εκκλησίας στην οποία ο λαός της Σερβίας αλλά και ολόκληρος ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, βασίζονται πνευματικά και ηθικά.

«Είναι απαράδεκτο να εξομοιώνουμε νομικά τις ομοφυλοφιλικές ενώσεις με το γάμο και την οικογένεια, όπως αναφέρεται στο κείμενο του νομοσχεδίου, διότι αυτό διακρίνει την οικογενειακή ένωση, ως χριστιανική και νομικά προστατευμένη αξία.

Η Εκκλησία σέβεται την ελευθερία που μας έχει δώσει ο Θεός και κατανοεί την ανθρώπινη φιλοδοξία να εκφράσει την ελευθερία της με διαφορετικούς τρόπους.

Η Ιερή Σύνοδος των Επισκόπων συμφωνεί ότι υπάρχει ανάγκη άσκησης ορισμένων προσωπικών, περιουσιακών και άλλων δικαιωμάτων αυτών που αντιμετωπίζονται  με το νομοσχέδιο αλλά επεσήμανε την πιθανότητα να ασκούνται εντελώς από τη νομική τάξη της Δημοκρατίας της Σερβίας, χωρίς παρέμβαση στην οικογενειακή νομοθεσία.

Η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων τονίζει ότι αποδέχεται και προωθεί τον διάλογο, ως τον μοναδικό και απαραίτητο τρόπο εξεύρεσης λύσεων σε όλα τα θέματα γενικής κοινωνικής σημασίας, καθώς και σε αυτό το ζήτημα, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία. Επιπλέον, η Σύνοδος εξέφρασε την προσδοκία ότι τα επιχειρήματα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για αυτό το ζήτημα θα γίνουν σεβαστά.

https://www.orthodoxianewsagency.gr/patriarxeia/patriarxio_serbias/antidraei-sto-neo-nomosxedio-to-patriarxeio-servias/