Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Μισούστιν: Η Ρωσία συνέβαλε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ελλάδας - Βαθιές οι ρίζες των δύο χωρών


Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας εξήρε τις σχέσεις και τις βαθιές ρίζες των δύο χωρών επισημαίνοντας την καθοριστική συμβολή της χώρας του στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, που παρέθεσε προς τιμήν τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν εκφώνησε την αντιφώνησή του.

Στην ομιλία του, εξήρε τις σχέσεις των δύο κρατών και τις βαθιές τους ρίζες, τονίζοντας ότι η Ρωσία συνέβαλε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ο κ. Μισούστιν ευχαρίστησε εγκάρδια για τη φιλοξενία που αφορά τον εορτασμό των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της Ελλάδας από την Οθωμανική αυτοκρατορία επισημαίνοντας ότι η Ρωσία «συνέβαλε τα μέγιστα για την απελευθέρωση της Ελλάδας και βοηθήσαμε σε κρίσιμες στιγμές».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός επισήμανε στην αντιφώνησή του ότι «στρατιώτες μας πολεμούσαν δίπλα δίπλα. Βρέθηκαν στο μακεδονικό μέτωπο, στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πλάι με τους Έλληνες αντάρτες».

Ο κ. Μισούστιν έκανε λόγο για βαθιές ρίζες και σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες ξεκινούν από το Βυζάντιο. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις κοινές πολιτιστικές αξίες και την βαθιά αμοιβαία συμπάθεια των λαών των δύο κρατών, τις σχέσεις φιλίας και αλληλοκατανόησης.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, μίλησε για θεμέλια συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας σε πολλούς τομείς, όπως της ενέργειας, των μεταφορών και της υψηλής τεχνολογίας.

Επισήμανε την αγάπη των Ρώσων τουριστών για τα ελληνικά τουριστικά θέρετρα ενώ τόνισε πως «θα κάνουμε το παν για να διευρύνουμε την πρακτική συνεργασία και να υλοποιούμε έργα με προοπτική εποικοδομητικής συνεργασίας με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση με συνυπολογισμό των συμφερόντων σας».

Ο κ. Μισούστιν κατέληξε την σύντομη ομιλία του συγχαίροντας για τη γιορτή της ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας ενώ ευχήθηκε «ευημερία στην Ελλάδα, υγεία και επιτυχία στον φίλο ελληνικό λαό».

https://sputniknews.gr/20210324/misoystin-i-rosia-synevale-ta-megista-stin-apeleytherosi-tis-elladas---vathies-oi-rizes-ton-dyo-horon-10845839.html