Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

«Ο πόλεμος στη Μαύρη Θάλασσα είναι θέμα χρόνου…»- τούρκικο δημοσίευμα


Με το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Dwight D. Eisenhower επικεφαλής της Ομάδας Επίθεσης, με πολεμικά πλοία που διασχίζουν τον Βόσπορο και ανοίγονται στον Εύξεινο Πόντο, ο κόσμος φοβήθηκε από την πρωτοφανή κίνηση της Ρωσίας, γράφει η τουρκική Μιλιέτ.

Το USS Monterey  που είναι ικανό να μεταφέρει κατευθυνόμενους πυραύλους κρουζ και  το USS Thomas Hudner πλοίο εξοπλισμένο με καθοδηγούμενους πυραύλους, το Σάββατο 20 Μαρτίου, διέσχισαν το Βόσπορο κατά τη διάρκεια της ημέρας  με πορεία προς τα βόρεια.

 Στην άσκηση του ΝΑΤΟ «Θαλάσσια Ασπίδα 2021»/ «Sea Shield 21», που φιλοξενείται από τη Ρουμανία  συμμετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αγγλία, η Ιαπωνία, οι Κάτω Χώρες, η Πολωνία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Αλβανία και η Ουκρανία.

Στην άσκηση που θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Μαρτίου λαμβάνουν μέρος 18 πολεμικά  πλοία και 10 μαχητικά αεροσκάφη. Από την Τουρκία συμμετέχει η φρεγάτα Κεμάλ Ρεις και περιπολικό αεροσκάφος του ναυτικού, όπως σημειώνεται.

Λόγω της άσκησης και του μεγάλου αριθμού των πολεμικών πλοίων που συσσωρεύτηκαν στον Εύξεινο Πόντο μ ε 2400 μέλη των στρατών του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ο κόσμος στράφηκε προς τη Ρωσία, όπως εξάλλου αναμένονταν.

Το ρωσικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, καθώς ξεκίνησε η άσκηση του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ότι έχουν αποσταλεί όλα τα υποβρύχια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Οι Ρώσοι διοικητές περιγράφουν την κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν ως «άνευ προηγουμένου».

Ο διοικητής του στόλου, Αντιναύαρχος Ιγκόρ Οσίποφ «Όλα τα υποβρύχια του στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν εγκαταλείψει τις βάσεις τους για να εκπληρώσουν συγκεκριμένο έργο. Δεν βρίσκονται στις βάσεις υποβρυχίων», είπε.

Ο Πλοίαρχος Ανατόλι Βαρόσκιν, διοικητής του υποβρύχιου στόλου, δήλωσε ότι παρόμοια αποστολή δεν είχε πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, τονίζοντας «Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ πριν σε άλλους στόλους της Ρωσίας».

Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ, ειδικά στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική Θάλασσα, εξοργίζουν τους Ρώσους, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Milliyet

The Hellenic Information Team


 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος