Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Τσεχίας Ραστισλάβος: ''Η εμπλοκή πολιτικών σε εκκλησιαστικά ζητήματα είναι απαράδεκτη''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Συνάντηση με πρώην Προέδρους της Ουκρανίας είχε την Πέμπτη 30 Μαϊου, ο Αρχιεπίσκοπος Πρέσοφ και Μητροπολίτης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβο.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια την συνάντησης, οι πρώην Πολιτικοί της Ουκρανίας συζήτησαν με τον Αρχιεπίσκοπο Ραστισλάβο την εκκλησιαστική κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία.
Ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας απευθυνόμενος προς τους αξιωματούχους, μεταξύ άλλων τόνισε: "Οποιαδήποτε συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων σε εκκλησιαστικά ζητήματα σε μια δημοκρατική κοινωνία, είναι απαράδεκτη".
"Η διάσπαση που προκλήθηκε από τον εγωισμό ενός ατόμου, μπορεί να θεραπευτεί μόνο με την μετάνοια και την επιστροφή στην κανονική Εκκλησία" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας.
Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ραστισλάβος πιστεύει ότι μια νέα αυτοκέφαλη εκκλησία, πρέπει πρωτίστως να έχει μια παγκόσμια Ορθόδοξη συναίνεση.
Στο τέλος της συνάντησης, ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ελπίδα ότι η περίπλοκη εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία θα επιλυθεί με νόμιμο τρόπο, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η ήδη τεταμένη κοινωνικοπολιτική ατμόσφαιρα.
rastislanos axiomatouxoiΟι Ουκρανοί Αξιωματούχοι με τον Αρχιεπίσκοπο Ραστισλάβο
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/22058-tsexias-rastislabos-i-emploki-politikon-se-ekklisiastika-zitimata-einai-aparadekti