Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Διεύθυνση Αλλοδαπών: Εικόνες καταστροφής από τα κρατητήρια που πυρπόλησαν μετανάστες

Οι αλλοδαποί, έβαλαν φωτιά προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησης καθώς στοιβάζονται υπεράριθμοι μετανάστες υπό  αντίξοες συνθήκες
   Εικόνες καταστροφής μέσα από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε
χθες το βράδυ στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη
 όταν τέσσερις μετανάστες έβαλαν φωτιά σε κελί του 2ου ορόφου σημαίνοντας συναγερμό σε Αστυνομία και Πυροσβεστική.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει το protothema.gr δείχνουν το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλοδαποί, έβαλαν φωτιά προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησης καθώς στα κρατητήρια του Μεταγωγών στοιβάζονται υπεράριθμοι μετανάστες κάτω απο δύσκολες συνθήκες. Μαλιστα οι πληροφορίες λένε οτι οι χώροι έχουν μετατραπει σε προαναχωρησιακο κέντρο, χωρίς ωστόσο να πληρούνται οι προυποθέσεις ενώ αν και ο προβλεπόμενος αριθμος ατόμων ορίζεται στα 240 άτομα, έχει αγγίξει μετά και την γιγαντιαία επιχείρηση χθές τα ξημερώματα στην Πάτρα με τους 60 αλλοδαπούς που οδηγήθηκαν εκεί για ταυτοποίηση, τα 300 ατομα.

Η πυρκαγιά στο τμήμα αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη ξέσπασε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης απο ένα κελί στον 2ο όροφο, κινητοποιώντας την Αστυνομία και τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών μαζί με αντιπροσώπους που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών επισκέφτηκαν σήμερα τη συγκεκριμένη Υπηρεσία.

«Συνομιλήσαμε με τη Διοίκηση και τους συναδέλφους που υπηρετούν στα κρατητήρια και μείναμε άναυδοι από τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν. Χθες από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Θα επανέλθουμε τις επόμενες μέρες με λεπτομερή ανακοίνωση σχετικά με το τι επικρατεί στο Αλλοδαπών, τι αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και τι πάρεργα τους έχουν φορτώσει. Δεν θα μείνουμε άπραγοι περιμένοντας πότε θα έχουμε θύμα συνάδελφο ή κρατούμενο», ανάφερε σε ανακοίνωση της η Ένωση.


Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

https://www.protothema.gr/greece/article/788031/dieuthunsi-allodapon-eikones-katastrofis-apo-ta-kratitiria-pou-purpolisan-metanastes/