Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Παρασκευάζουν τα κόλλυβα τους οι Τούρκοι, σήμερα διαβάζουν το κοράνι, αύριο ξεκινούν και επίσημο πόλεμο με τους Κούρδους

Μετατρέπουν την Αγία Σοφία σε τζαμί οι Τούρκοι - Θα διαβάσουν σήμερα το βράδυ το Κοράνι! (φωτό, βίντεο)
Για άλλη μια φορά η Τουρκία δείχνει ότι έχει ξεφύγει από κάθε όριο και αδιαφορεί ότι την θρησκευτική αλλά πολιτιστική αξία
που έχει η Αγία Σοφία όχι μόνο για το ελληνικό γένος αλλά και τον οικουμενικό Χριστιανισμό γενικότερα.
Υιοθετώντας ολοένα και πιο ακραίες μουσουλμανικές θέσεις και «σβήνοντας» τον κοσμικό χαρακτήρα του Ισλάμ που είχε επιβάλλει ο Κεμάλ Ατατούρκ η Αγία Σοφία θα μετατραπεί για άλλη μια φορά σε τζαμί καθώς θα γίνει ανάγνωση του Κορανίου και κατόπιν θα γίνει το κάλεσμα των πιστών με το «εζάνι» δυο μουεζίνηδων.
Όπως αναφέρει το Anadolu και η εφημερίδα AKSAM, η εκπομπή της TRT «Αγία Σοφία – Η ώρα της Αφθονίας» θα αφιερώσει τη σημερινή μετάδοση στη «Νύχτα της Αποκάλυψης του Κορανίου» και θα έχει υψηλά ιστάμενους προσκεκλημένους, τον Επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Μεχμέτ Γκιορκμέζ και τους πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης, Σουλεϊμάν Ατές και Αλί Μπαρντακόγλου.
Όπως αναφέρεται μάλιστα στα δημοσιεύματα, «θα υψωθεί η φωνή του Κορανίου και του εζανίου μέσα στην Αγία Σοφία» και μαζί με τους Γκιορμέζ, Ατές και Μπαρτάκογλου, οι σπουδαιότεροι αναγνώστες του Kορανίου, μαζί με τους διεθνώς βραβευμένους αναγνώστες Kορανίου θα αναγνώσουν το βιβλίο.
Η εκπομπή ξεκινά τα μεσάνυχτα και θα ολοκληρωθεί με το κάλεσμα των πιστών για προσευχή (εζάνι) από δυο μουεζίνηδες από την Αγία Σοφία.
Στην αρχή του Ραμαζανίου είχε οργανωθεί προσευχή έξω από την Αγία Σοφία, ενώ και πριν το δημοψήφισμα στην Τουρκία υπήρχε έντονη φημολογία ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα υιοθετήσει το αίτημα φανατικών ισλαμιστών, αλλά και μελών του κόμματος του για μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί.
Η Τουρκία δεν προχώρησε στην υλοποίηση των απειλών αυτών και αυτό καθώς για πολλούς έχει ήδη μετατραπεί σε τζαμί! Όχι επίσημα αλλά ουσιαστικά, καθώς πυκνώνουν οι μουσουλμανικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό της Χριστιανοσύνης. 
Ήδη από πέρυσι η τουρκική κυβέρνηση έχει αναθέσει στην κρατική τηλεόραση την απευθείας μετάδοση ανάγνωσης του Κορανιού από το μνημείο του παγκοσμίου και πανανθρώπινου πολιτισμού, την Αγία Σοφία.



pronews