Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ακόμα και σήμερα 'κάλυψη' παρέχουν τα μεγαλύτερα δίκτυα ενημέρωσης στην ISIS

Μαζική σφαγή από την ΙSIS γυναικόπαιδων σε χωριό στην Α Χάμα. ΒΙΝΤΕΟ
Δεκάδες πολίτες σφαγιάστηκαν από την ISIS στην ανατολική Χάμα σύμφωνα με φιλοκυβερνητικές πηγές.Για 52 νεκρούς εκ των οποίων 15 παιδιά και 100 τραυματίες έκανε λόγο ο Διευθυντής του κρατικού νοσοκομείου της Salamiyeh εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι γυναικόπαιδα.
H ”Daech” διέπραξε μια σφαγή κατά κατοίκων του χωριού Aqareib Safiyah στα Α της πόλης Salamiyah και προκάλεσε 52 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Η ”Daech” επιτέθηκε τα χαράματα στο χωριό σε σπίτια που είναι στα περίχωρα στο νότο του οικισμού πριν ο στρατός και οι σύμμαχοί του παρέμβουν κι αποτρέψουν την διείσδυση των τρομοκρατών στο κέντρο του χωριού. Πηγές πολιτών από το χωριό αναφέρουν ότι οι τρομοκράτες σκότωσαν πολίτες εκ των οποίων γυναικόπαιδα ακρωτηρίασαν τα σώματά τους και λεηλάτησαν οικίες.O στρατός απώθησε τους τρομοκράτες.sana 
Oμαδική σφαγή της ISIS σε χωριό στη Χάμα ISIS
Play Video
Open Volume Control
0:00 / 0:40
Enable HD Quality
Enable Fullscreen Mode

Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν τουλάχιστον 15 παιδιά ηλικίας 3-13.Σύμφωνα με αδύναμες πηγές η  ISIS επέδραμε από 3 κατευθύνσεις εξορμώντας από τα χωριά Tor Al Kulaib, Abu Hanaya και Al Hardanah που είναι υπό τον έλεγχό της.
Ο στρατός επανέκτησε τις περισσότερες θέσεις όπου διείσδυσε προσωρινά το Ισλαμικό Κράτος.Τουλάχιστον 30 τρομοκράτες σκοτώθηκαν στις μάχες εντός και στα περίχωρα του χωριού.
Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των θυμάτων φέρει τραύματα από ρουκέτες.Το χωριό βρίσκεται στην περιοχή της Salamiyeh.
Η επίθεση στόχευε 2 χωριά : το Aqareb, όπου ο πληθυσμός είναι κατά πλειοψηφίαν ισμαηλίτες και το Maboujé όπου ζουν σουνίτες, και άτομα που ανήκουν στις μειονότητες jaafarite, ισμαηλίτες και αλαουίτες.
52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους οι 15 πολίτες και 27 στελέχη των Μονάδων Εθνικής Άμυνας ενώ υπάρχουν και 10 αταυτοποίητα θύματα σύμφωνα με το (OSDH).