Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Στρατό από 4.000 έμμισθους πράκτορες έχει απλώσει ο Ερντογάν στη Θράκη

Έναν στρατό από 4.000 έμμισθους πράκτορες έχει εξαπλώσει στη Θράκη το τουρκικό καθεστώς, οι οποίοι φροντίζουν ώστε η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα να παραμένει πειθήνια στις ορέξεις της Άγκυρας.
 Όπως αναφέρει σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Σταύρος Τζίμας, «η μειονότητα είναι φοβισμένη και ασφαλώς επηρεασμένη από τα όσα γίνονται στην Τουρκία, είπε στην Καθημερινή μετριοπαθές πολιτικό στέλεχός της. »Οι άνθρωποι δεν εκδηλώνονται.
 
 Υπάρχει ένας μηχανισμός εμμίσθων, αποτελούμενος από περίπου 4.000 άτομα, που μισθοδοτούνται από την Τουρκία, ο οποίος επιβάλλει καταστάσεις και δύσκολα τολμούν οι απλοί μειονοτικοί να εναντιωθούν». Όπως αναφέρει παρακάτω στο άρθρο του ο Σταύρος Τζίμας, «…ο κόσμος επηρεάζεται από την προπαγάνδα. Οι μουσουλμάνοι στη Θράκη βλέπουν μόνο τουρκική τηλεόραση που επί 24ώρου βάσεως προπαγανδίζει υπέρ του Ερντογάν. »Ύστερα, ας μην ξεχνάμε ότι πάρα πολλοί μειονοτικοί έχουν τοποθετήσει τα χρήματά τους, ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση, σε τράπεζες της Τουρκίας, έχουν αγοράσει σπίτια στην Κωνσταντινούπολη, παιδιά τους σπουδάζουν σε τουρκικά πανεπιστήμια, αναπτύσσουν εμπορικές συναλλαγές.
 
»Όλα αυτά δημιουργούν μια εξάρτηση και δικαιολογούν ανησυχίες, γι’ αυτό δεν εκδηλώνονται ανοικτά. »Αν το σύστημα «τσεκάρει» κάποιον ως «εχθρό» του Ερντογάν, θα έχει τεράστιο πρόβλημα. Βεβαίως, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος η προπαγάνδα, ο εθνικισμός και o θρησκευτικός φανατισμός από το γεγονός ότι η μειονότητα στη Θράκη ζει στη φτώχεια και την απομόνωση». Το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν στο έδαφος μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, αποδεικνύει ότι η τουρκική επιθετικότητα δεν υπολογίζει τίποτα στους σχεδιασμούς της εις βάρος της πατρίδας μας.