Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Ρωσία: Οι Τούρκοι συνεχίζουν το λαθρεμπόριο με το Ισλαμικό Κράτος (φωτο + βίντεο)

Βυτία φορτωμένα με λαθραίο πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος, συνεχίζουν να περνούν τα σύνορα με την Τουρκία για μεταπώληση, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου.
Οι αμείλικτες αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων έχουν υποχρεώσει τους τζιχαντιστές να μεταφέρουν πετρέλαιο μέσω των βορείων και δυτικών διαδρομών κατά τις νυχτερινές ώρες, όπως μεταδίδει το Ria Novosti.
1
 
3
Όπως ήδη έχει αναφέρει το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, η δυτική διαδρομή περνά από τη Ράκκα και καταλήγει στο τουρκικό λιμάνι του Ντορτιόλ και της Αλεξανδρέττας (Ισκεντερούν), ενώ η βόρεια διαδρομή μεταφέρει το πετρέλαιο στο Τουρκικό έδαφος από τις πετρελαιοπηγές στη δεξιά όχθη του Ευφράτη.
4
Μια άλλη διαδρομή λαθρεμπορίου, η ανατολική, στα ανατολικά της Συρίας και του βορειοδυτικού Ιράκ, καταλήγει στην Τουρκία από τις συνοριακές πόλεις του Καρατσόκ και της Τατβάν και του Ζάκχο.
ρως
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας παρουσίασε εικόνες που καταγράφηκαν από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, όπου εμφανίζονται περίπου 12.000 βυτιοφόρα να περνούν τον έλεγχο των συνόρων μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας.
«Κατά τη στιγμή της βιντεοσκόπησης κοντά στο Ζάκχο, και στις δύο πλευρές των συνόρων είδαμε 11.775 βυτία και άλλα φορτηγά εκ των οποίων τα 4.350 στο τουρκικό έδαφος και άλλα 7.245 στο Ιράκ» δήλωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας.
Στο βίντεο μπορεί να δει κανείς από την επίσημη ιστοσελίδα του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας στο Youtube τα φορτηγά που διασχίζουν τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. Δείτε το βίντεο:
 

http://www.tribune.gr/world/news/article/199631/rosia-i-tourki-sinechizoun-to-lathremporio-me-to-islamiko-kratos-fotovinteo.html