Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Εικονική αερομαχία στο Αιγαίο με οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη

Θρίλερ πάνω από το Αιγαίο καθώς οκτώ τουρκικά αεροσκάφη, δύο από τα οποία ήταν οπλισμένα, παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.
Ακολούθησε εικονική αερομαχία των ελληνικών με τα τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία αναχαιτίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
Επίσης, τα τουρκικά αεροσκάφη έκαναν και εννέα παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.
Ειδικότερα, ένας σχηματισμός έξι αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και δύο μεμονωμένα τύπου CN-235 παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο πάνω από το βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο. Πρακτικά δηλαδή δεν υπέβαλλαν σχέδιο πτήσης, κάτι που συνιστά παράβαση των Κανόνων του FIR Αθηνών.
Τα CN-235 είναι δικινητήρια ελικοφόρα αεροσκάφη που κατασκευάζονται από την ισπανική CASA, μια θυγατρική της ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας EADS. Αυτού του τύπου τα αεροσκάφη μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μεταγωγικά, για έρευνα, διάσωση, για αεροναυτική συνεργασία, αλλά και για ηλεκτρονικό πόλεμο!
http://www.cnn.gr/news/ellada/story/16879/eikoniki-aeromaxia-sto-aigaio-me-oplismena-toyrkika-aeroskafi?utm_source=www.newsbomb.gr&utm_medium=dpgNewsBox&utm_campaign=CNN_NEWS