Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Λιτανεία 60.000 πιστών για την Αγία Τσαρική Οικογένεια (ΦΩΤΟ)

Μεγαλοπρεπής λιτανεία τελέστηκε στο Αικατερίνμπουργκ με αφορμή την επέτειο από την δολοφονία της Αγίας Τσαρικής Οικογένειας, την οποία δολοφόνησαν οι Μπολσεβίκοι στις 17 Ιουλίου 1918.
Στην ολονυκτία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πάντων προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αικατερίνμπουργκ κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Τασκένδης και Ουζμπεκιστάν Βικέντιο, τον Αρχιεπίσκοπο Σεβαστείας Θεοδόσιο (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), τον Επίσκοπο Τάρσκ και Τουκάλιν Σαββάτιο, τον Επίσκοπο Γκλαζόφ Βίκτωρ, τον Επίσκοπο Νίζνι Τακγίλ και Σερώφ Ιννοκέντιο και τον Επίσκοπο Καμένσκ και Αλαπάγιεβσκ Μεθόδιο.
Μετά το πέρας της ιεράς αγρυπνίας ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τιμήν του Τσάρου Νικολάου Β΄ και της Αυτοκρατορικής Αγίας Οικογένειας η οποία ξεπέρασε τους 60.000 πιστούς.
Επικεφαλής της λιτανείας ήταν ο Μητροπολίτης Αικατερίνμπουργκ Κύριλλος, παρουσία Κοζάκων (τους οποίους αγαπούσε ο Τσάρος) οι οποίοι συμμετείχαν με εικόνες και λάβαρα στα χέρια.
Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως μιλώντας στην Romfea.gr μας ενημέρωσε ότι συμμετείχαν πιστοί από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως για παράδειγμα από την Ιαπωνία οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να έρθουν να τιμήσουν τον Αυτοκράτορα.
Μετά από τέσσερεις ώρες πορείας η πομπή έφτασε στο Μοναστήρι Γκάνινα των Αγίων Μαρτύρων, όπου βρίσκεται ο λάκκος όπου έθαψαν και έκαψαν την Αγία Οικογένεια οι Μπολσεβίκοι.
Ο μακαριστός Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κυρός Αλέξιος Β΄ , είχε χαρακτηρίσει το σημείο όπου έριξαν την Αγία Οικογένεια «πνευματικό αντιμήνσιο» ζητώντας παράλληλα να μπει περίφραξη για να μην πατηθεί ποτέ.Του Αιμίλιου Πολυγένη