Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Οι αλλοδαποί πρωτοστάτησαν στα χθεσινά επεισόδια

Πλειάδα λαθρομεταναστών και άλλοεθνών συμμετείχε στα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το "Μνημόνιο 3". 
 Την ώρα που εντός της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές και μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη η διαδήλωση κατά της συμφωνίας σημαδευόταν απο φωτιές, βόμβες μολότοφ, πέτρες, χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καταστροφές και συγκρούσεις αντιεξουσιαστών με την αστυνομία, μία ομάδα αλλοδαπών γέμιζε με γκράφιτι και συνθήματα τον σταθμό του μετρό στο Θησείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν συνολικά δώδεκα άτομα, ουδείς εκ των οποίων είναι Έλληνας, τα οποία οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της φθοράς σε σταθμούς του μετρό. Οι συλληφθέντες είναι τέσσερις Γερμανοί, δύο Γάλλοι, ένας Αυστραλός, ένας Ουκρανός, ένας Ολλανδός και τρεις Πολωνοί. Άγνωστο είναι αν αυτά τα άτομα σχετίζονται με τον αναρχικό χώρο ή εάν δρούσαν για λογαριασμό άλλων. Τη διερεύνηση του συμβάντος έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και η Διεύθυνση Αντιμετωπίσης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική) του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. 
 
Μάλιστα, μεγάλος ήταν και ο αριθμός των λαθρομεταναστών που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το γενικό χάος λόγω των επεισοδίων προκειμένου να προβούν σε πράξεις λεηλασίας και πλιάτσικου. Να σημειωθεί πως στην Αθήνα αυξάνεται καθημερινά ο όγκος των λαθρομετανστών λόγω της ευρύτερης αύξησης εισόδου στη χώρα μας. Όπως εύλογα αντιλαμβάνεται ο καθένας πλέον είναι σαφείς οι ενδείξεις πως υφίστανται απειλές κρατικής και δημόσιας ασφάλειας.