Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Φοβερό!.. η γερμανική βουλή διαμαρτύρεται περισσότερο απο την ελληνική

Ξεσηκώθηκαν οι βουλευτές της Γερμανίας κατά του Σόιμπλε
Δριμύτατη κριτική άσκησε ο Kάρστεν Σνάιντερ, οικονομικός εμπειρογνώμονας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας τον ότι διέπραξε σοβαρά σφάλματα κατά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.
“Με το σχέδιο για προσωρινή έξοδο τη Ελλάδας από τα ευρώ ο Γερμανός υπουργός οικονομικών απομόνωσε τη Γερμανία στην Ευρώπη”, είπε ο Σνάιντερ στο πρώτο δημόσιο γερμανικό κανάλι ARD και πρόσθεσε: «Επανέφεραν την εικόνα του «πολύ σκληρού Τεύτονα…Δεν μπορώ να αντιληφθώ με ποιο τρόπο αυτό που έκανε ο κύριος Σόιμπλε ήταν χρήσιμο».

Ο Κάρστεν Σνάιντερ τόνισε ακόμη ότι «ο κύριος Σόιμπλε ήθελε στην πραγματικότητα την έξοδο της Ελλάδας (από την ευρωζώνη),αλλά αυτός δεν ήταν ο στόχος μας. Οι σοσιαλδημοκράτες θεωρούν πολύ υψηλό ρίσκο το να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ, ιδίως για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Με το να τα παίζει όλα για όλα, κατά την άποψή μου, ο Σόιμπλε περισσότερο έβλαψε παρά ωφέλησε».τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης εμπειρογνώμονας.
Ο Σνάιντερ απέρριψε το επιχείρημα των Χριστιανοδημοκρατών ότι η απειλή βοήθησε τις διαπραγματεύσεις. «Εκ των υστέρων όλα εξηγούνται ως στρατηγική και μάλιστα ότι συνέβαλαν στην επιτυχία», είπε. «Υπήρχε σε αυτό το σημείο μια διαφορά ανάμεσα στον κύριο Σόιμπλε, ο οποίος προτιμούσε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και της κυρίας Μέρκελ η οποία είχε κατά νου συνασπισμούς σε όλη την Ευρώπη».
Αλλά και οι πράσινοι (DIE GRÜNEN) επέκριναν με δριμύ τρόπο τον Γερμανό υπουργό οικονομικών για την πρότασή του αυτή. «Το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση προωθεί μια ενδεχόμενη προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι ένα ιστορικό λάθος», δήλωσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των Πρασίνων, Κάτριν Γκέρινγκ-Εκαρντ και Αντον Χοφράιτερ». Τα σχέδιά του Σόιμπλε «δεν είναι μόνο απαράδεκτα, αλλά και αντισυνταγματικά», δεδομένου ότι η γερμανική βουλή δεν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο του εγγράφου που έγινε γνωστό το Σάββατο,σημείωσαν οι εκπρόσωποι των Πρασίνων.
πηγή: newsit.gr