Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ!!! Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ἀνεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θὰ ἐναλλάσσονται τὰ κόμματα, θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰ ψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή.(Όσιος Παϊσιος)

Βόμβα από Γερμανία: Η Ελλάδα δεν αποφασίζει μόνη της για τις ιδιωτικοποιήσεις!
- Πρόκειται για θέμα που η Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσει με την τρόικα, ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών
- Σε λανθασμένη κατεύθυνση το ζήτημα της απομείωσης του κρατικού χρέους, τόνισε ο Γέγκερ

- “Φωτιά” στην κυβέρνηση από τις δηλώσεις Λαφαζάνη για τις ιδιωτικοποιήσεις
- Βρίσκεται σε ευθεία σύγκρουση με τη λίστα Βαρουφάκη

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει τις έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της “μέτωπο” για το θέμα της λίστας Βαρουφάκη, η Γερμανία βάζει νέα “βόμβα”.
Και η νέα αυτή “βόμβα” αφορά στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, όπου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει εκφράσει τη δημόσια διαφωνία του, σημειώνοντας πως στον τομέα της ενέργειας δεν θα προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση.
Στην ενημέρωση που έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γέγκερ δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της να καθυστερήσει ή να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις!
«Εάν η Ελλάδα έχει τέτοια πρόθεση, αυτό θα πρέπει να συμφωνηθεί με στενή συνεργασία με την τρόικα», ξεκαθαρίζει ο Γέγκερ.
click4more:
Ο Λαφαζάνης ''σκίζει'' δημοσίως τη λίστα Βαρουφάκη: Δεν θα προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ και Ελληνικό!
Κληθείς να σχολιάσει, δε, εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο -τρίτο- πρόγραμμα στήριξης, ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι «είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης» και πρόσθεσε ότι κάθε προσπάθεια να τεθεί ζήτημα απομείωσης του κρατικού χρέους της Ελλάδας είναι «σε λαθεμένη κατεύθυνση και ακατανόητη».
Η δήλωση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στα ΝΕΑ, ήταν η εξής: “στον τομέα της ενέργειας δεν θα προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση, ούτε στη ΔΕΗ ούτε στη ΔΕΠΑ, ούτε στα ΕΛΠΕ. Παραμένει στο ακέραιο ότι έχω πει. Το ίδιο ισχύει για το Ελληνικό''.
Την έντονη δυσαρέσκειά του στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λαφαζάνης και στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, μέσω του κ. Βαρουφάκη, δεσμεύτηκε πως δεν θα καταργήσει τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ολοκληρωθεί και πως θα σεβαστεί τη διαδικασία σύμφωνα με τον νόμο, στις περιπτώσεις που ο διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί.