Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Δεν υπάρχει οικογένεια στην Γάζα που να μην έχει χάσει συγγενικά πρόσωπα απο τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Παλαιστίνιες εκπαιδεύονται για μουτζαχεντίν (βίντεο)
Το Al Manar TV, που εκφράζει τις απόψεις της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ, ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο δείχνει γυναίκες Παλαιστίνιες από τη Γάζα να εκπαιδεύονται στα όπλα και στα εκρηκτικά, στις Ταξιαρχίες Αλ Νάσερ Σαλάχ Αλ Ντιν, τον ένοπλο βραχίονα των Λαϊκών Αντιστασιακών Επιτροπών.

Στο βίντεο αναφέρεται ότι οι γυναίκες διδάσκονται την τέχνη του πολέμου, «με σκοπό να γίνουν μια ημέρα γυναίκες μουτζαχεντίν και να πολεμήσουν την κατοχή».
Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι περίπου 40 γυναίκες ολοκλήρωσαν τη στρατιωτική εκπαίδευση από τον τελευταίο πόλεμο στη Γάζα (το καλοκαίρι του 2014) και 40 ακόμα εκπαιδεύονται τώρα.
Οι Λαϊκές Αντιστασιακές Επιτροπές είναι μια από τις οργανώσεις που είχαν συμμετάσχει στην απαγωγή του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ τον Ιούνιο του 2006 και επίσης είχαν αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία το 2005 του Μούσα Αραφάτ (Moussa Arafat), ανιψιού του Γιασέρ Αραφάτ.
Ως οργάνωση έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατική από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Λέγεται ότι χρηματοδοτούνται από τη Χεζμπολάχ και ιδεολογικά είναι ισλαμιστές.
Πολλές ένοπλες οργανώσεις στη Γάζα στρατολογούν γυναίκες και παιδιά στις γραμμές τους.

http://www.tribune.gr/world/news/article/118164/palestinies-ekpedevonte-gia-moutzachentin-vinteo.html