Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

'Τον πρόσβαλαν και τους πρόσβαλε...'

Eκκλησιαστικό διπλωματικό επεισόδιο μετά το κατσάδιασμα Ιερεμία σε Κωνσταντοπούλου
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε τη Δευτέρα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή τελέσθηκε μνημόσυνο για τους 212 εκτελεσθέντες της Κατοχής.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αρχιεπισκοπή, ο αρχιεπίσκοπος παρέπεμψε το θέμα προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα.
Ο μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας είχε χαρακτηρίσει "αλειτούργητους" τους επίσημους που παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο, μεταξύ των οποίων ήταν και η πρόεδρος της Βουλής, εξαιτίας του γεγονότος ότι καθυστέρησαν στην προσέλευσή τους. Οι χαρακτηρισμοί του μητροπολίτη προκάλεσαν την αντίδραση των επισήμων, οι οποίοι και αποχώρησαν από την εκκλησία.
"Ανεπίτρεπτο κατσάδιασμα μπροστά στους πιστούς"
Για το επεισόδιο με τον μητροπολίτη Μεγαλόπολης, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος που συνόδευε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, έκανε λόγο για "ανεπίτρεπτο κατσάδιασμα" μπροστά στους πιστούς και εκτίμησε ότι έτσι απαντάται και το ερώτημα γιατί δεν πατάει η νεολαία στην εκκλησία.
Δεν θέλησε να πάρει θέση σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν τον μητροπολίτη σε αυτή τη στάση, που ήταν απόρροια εννιάλεπτης -όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός- καθυστέρησης στην επιμνημόσυνη δέηση λόγω βροχής και αναγκαστικής μείωσης ταχύτητας στη μετάβαση από την Αθήνα.



Πηγή news247.gr
http://www.dimokratianews.gr/content/34079/ekklisiastiko-diplomatiko-epeisodio-meta-katsadiasma-ieremia-se-konstantopoyloy