Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ψυχανώμαλοι ελεύθεροι σκοπευτές προερχόμενοι απο διάφορα έθνη για να τελειοποιήσουν τη γενοκτονία στην Συρία

Περισσότερα από 11.000 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στον εμφύλιο πόλεμο που σπαράζει τη Συρία εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, αναφέρει έκθεση της δεξαμενής σκέψης Ομάδα Έρευνας Οξφόρδης που έχει την έδρα της στο Λονδίνο.
Εκατοντάδες παιδιά έχουν γίνει στόχος ελεύθερων σκοπευτών, αναφέρει η ίδια έκθεση.
Συγκεκριμένα, η έκθεση μιλά για 11.420 παιδιά νεκρά, ηλικίας κάτω από 17 ετών. Από αυτά τα 389 δολοφονήθηκαν από πυρά ελεύθερων σκοπευτών.
Η πλειοψηφία των παιδιών έχει σκοτωθεί από βόμβες ή οβίδες στις γειτονιές τους.
Ωστόσο, συνοπτικές εκτελέσεις και βασανιστήρια έχουν χρησιμοποιηθεί σε παιδιά ηλικίας από ενός έτους, αναφέρει η έκθεση. Συνολικά, 764 παιδιά εκτελέστηκαν και περισσότερα από 100 -ανάμεσά τους και βρέφη- βασανίστηκαν.
Η έκθεση έχει τίτλο «Κλεμμένο Μέλλον - ο κρυφός απολογισμός της παιδικής θνησιμότητας στη Συρία» και εξετάζει στοιχεία από τον Μάρτιο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2013.
Τα αγόρια-θύματα είναι περισσότερα από ότι τα κορίτσια, σε αναλογία δύο προς ένα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών παιδιών έχει παρατηρηθεί στο Χαλέπι, όπου έχουν σκοτωθεί -σύμφωνα με πληροφορίες- 2.223 παιδιά.

«(Παιδιά σκοτώνονται σε) βομβαρδισμούς των σπιτιών τους, στις κοινότητές τους, στη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων, την ώρα που περιμένουν στην ουρά για ψωμί ή την ώρα που πηγαίνουν στο σχολείο» αναφέρει μία από τις συντάκτριες της έκθεσης, η Χάνα Σαλάμα.

Τα στοιχεία της έκθεσης προήλθαν από συριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Ωστόσο, τα στοιχεία αφορούν μόνο τα θύματα που έχουν αναγνωριστεί και μόνο τους θανάτους, η αιτία των οποίων έχει σαφώς καθοριστεί.

tovima.gr