Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος άφησε μετέωρους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς που αρνήθηκαν το ΑΜΚΑ για θρησκευτικούς λόγους!

Η θέση της Κυβέρνησης γι αυτούς που δεν δέχονται τον ΑΜΚΑ
Απάντηση στην αναφορά που κατέθεσαν πρόσφατα οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης προς τους υπουργούς Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας σχετικά με το θέμα της άρνησης χορήγησης σύνταξης και παροχής ασφάλειας σε άτομα που δε δέχονται το ΑΜΚΑ για θρησκευτικούς λόγους απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας.
Η επιτροπή αγώνων διωκόμενων Χριστιανών είχε αποστείλει επιστολή ένα περίπου μήνα πριν προς τους βουλευτές του κοινοβουλίου,

με την οποία τους γνωστοποίησε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μερίδα ατόμων στερείται τη σύνταξη, τους μισθούς και την ιατρική τους περίθαλψη για το λόγο ότι αρνείται να αποκτήσει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) για θρησκευτικούς λόγους.
Στην εν λόγω επιστολή οι διαμαρτυρόμενοι διερωτώνται γιατί δεν μπορεί το κράτος να δώσει λύση στο πρόβλημα και απαιτούν ίση μεταχείριση με τους υπόλοιπους πολίτες του ελληνικού κράτους. Ακόμη, αναφέρουν ότι απευθύνθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία τους έκλεισαν την πόρτα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας απάντησε στην αναφορά των δύο βουλευτών για το συγκεκριμένο θέμα ότι «η χορήγηση του ΑΜΚΑ σε όλους τους συνταξιούχους των ασφαλιστικών ταμείων κρίθηκε απαραίτητη ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για τους συνταξιούχους της και να αποφεύγεται η επιβάρυνση των προϋπολογισμών των ταμείων». Ακόμη, επισημαίνει ότι «η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν έχει εκφράσει αντιρρήσεις για την απόδοσή του».

Ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης τόνισε ότι « η μοναδικότητα του ΑΜΚΑ είναι ένας ενιαίος και μοναδικός αριθμός, όπως ο αριθμός δελτίου ταυτότητας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τους υφιστάμενους αριθμούς μητρώου που τηρούνται στους ασφαλιστικούς φορείς».