Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Και όμως κανένας πολιτικός δέν εκάνε δήλωση συμπαράστασης και καταδικασμού της αποτρόπαιας πράξης στην Ορθόδοξη εκκλησία του Ηρακλείου!

Αντίθετα με τον εμπρησμό της εβραϊκής συναγωγής Χανίων, το 2010 όπου ο τότε υπουργός εθνικής άμυνας κ. Βενιζέλος  έσπευσε προθύμος να ρίξει ακόμα και ευθύνες στο ίδιο το ελληνικό κράτος καθώς και για την αποκατάσταση των ζημιών και όχι μόνο... άσχετα αν μετά από έρευνα της αστυνομίας αποδείχθηκε άλλη μία προβοκάτσια με Αμερικανούς και Άγγλους με ορμητήριο την Σούδα!
Ακολούθησαν δηλώσεις του κ. Λοβέρδου της κ. Μπακογιάννη και φυσικά του προέδρου της δημοκρατίας. ΤΩΡΑ που είναι ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;;; (ακολουθεί η τότε δήλωση του υπουργού άμυνας της χώρας για την εβραϊκή συναγωγή)
Επίθεση μίσους σε Ορθόδοξο ναό στην Κρήτη! Απίστευτοι βανδαλισμοί:
Κατέβασε τις εικόνες και τους έβαλε φωτιά χρησιμοποιώντας για προσάναμμα το κάλυμμα της Αγίας Τράπεζας
Ανάστατη είναι η περιοχή της Αυγενικής όπ
ου οι πιστοί έγιναν μάρτυρες ενός απίστευτου βανδαλισμού που σημειώθηκε στο μικρό εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας.
Το νέο περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έχει σημάνει συναγερμό στις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες αναζητούν τους δράστες που έχουν αναστατώσει με αυτές τις πράξεις τους την Εκκλησία της Κρήτης και την τοπική κοινωνία.Στο νέο αυτό έγκλημα που καταγραφηκε στην Αγία Μαρίνα, ένα ξωκκλήσι στην Αυγενική, οι δράστες έκαψαν εικόνες του ναού, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως προσάναμμα το κάλυμμα της Αγίας Τράπεζας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Πατρίς", ο άγνωστος ή άγνωστοι δράστες μπήκαν στο εσωτερικό του ναού, κατέβασαν τις εικόνες από τους τοίχους, τις συγκέντρωσαν στο Ιερό και τους έβαλαν φωτιά.
Ενώ με μαύρο μαρκαδόρο έγραψαν άγνωστες λέξεις, οι οποίες φαίνεται να είναι στην αραβική γλώσσα.
Όπως γίνεται αντιληπτό, το γεγονός ότι από την πράξη εμπρησμού, δεν είχαμε χειρότερες συνέπειες, όπως την επέκταση της φωτιάς στην εκκλησία, ήταν απλά θέμα τύχης.
news247.gr
 
Στο συμπέρασμα ότι στην υπόθεση των βανδαλισμών σε ξωκλήσια του Ηρακλείου εμπλέκονται τουλάχιστον δύο τουλάχιστον άτομα έχει καταλήξει η αστυνομία σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την ανάλυση των γραφικών τους χαρακτήρων.       

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς, τα άτομα που έχουν γράψει συνθήματα θρησκευτικού περιεχομένου στους τοίχους των εκκλησιών που έχουν βεβηλώσει, χρησιμοποίησαν τις περισσότερες φορές κάρβουνο και σπρέι και τις λιγότερες φορές μαύρο μαρκαδόρο.

Μόνο σε δύο εκκλησίες οι γραφικοί χαρακτήρες είναι διαφορετικοί και για το λόγο αυτό εκτιμάται ότι πρόκειται για τουλάχιστον δύο διαφορετικά άτομα, τα οποία όμως είναι άγνωστο εάν έδρασαν μαζί ή ο ένας μιμήθηκε τον άλλο μετά και τη δημοσιοποίηση των περιστατικών από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Για τα πολλά πλέον περιστατικά, τα οποία δυστυχώς παραμένουν ανεξιχνίαστα μέχρι και σήμερα, η προανάκριση δε θα συνεχιστεί από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα στην περιοχή των οποίων υπήρξε βανδαλισμός, αλλά τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων αναλαμβάνουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

«Δεν υπάρχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία», αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που γνωρίζουν το σύνολο των στοιχείων της προανάκρισης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια αντικείμενα που βρέθηκαν στους χώρους όπου εκδηλώθηκαν αυτού του είδους οι καταστροφές, δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής αξιοποιήσιμα στοιχεία στους αστυνομικούς.
 
 
Αποδοχή ευθύνης του ελληνικού κράτους στον εμπρησμό της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά απο τον Ευάγγελο ΒενιζέλοΠερίεργες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου σε μέλη της εβραϊκής κοινότητας στην Θεσσαλονίκη για αποδοχή ευθύνης του ελληνικού κράτους στον εμπρησμό της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά, και όλων των εβραϊκών μνημείων της χώρας που θα πάθουν ζημιές?
Σύμφωνα με το  http://sdjewishworld.wordpress.com/category/countries/greece/  έκανε της έξεις δηλώσεις.
Ο Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος είπε στα μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης: «Δεχόμαστε την ευθύνη δεν είναι μόνο … για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και για την προστασία αυτού του μνημείου, καθώς και όλων των εβραϊκών μνημείων στη χώρα.»
Πια ευθύνη κύριε υπουργέ από πότε το ελληνικό κράτος αναλαμβάνει να πληρώσει για γεγονότα που έχουνε την ευθύνη «πράκτορες» τον Αμερικανών και τον Αγγλων, από πότε το ελληνικό κράτος αναλαμβάνει να αποκαταστήσει ζημιές που προκάλεσαν ιδιώτες και μάλιστα αλλοδαποί;
Αν θέλετε να βοηθήσετε πληρώστε από την τσέπη σας η στείλτε τον λογαριασμό στης ανάλογες πρεσβείες
αρκετά πληρώνουμε της δικέ σας ζημιές όλα αυτά τα χρόνια σαν πολίτες.
Είναι δυνατών να μας φορτώνετε τέτοια ευθύνη ποιος σας έδωσε αυτό το δικαίωμα;
Και επιτέλους αυτό το παιχνίδι του αντισημιτισμού πρέπει να τελειώνει δεν είναι δυνατών για ότι στραβό γίνετε και λέγετε ενάντια των Εβραίων σε αυτόν τον τόπο εμείς  να έχουμε την συλλογική ευθύνη.
Αν τους κακομεταχειρίστηκαν οι Γερμανοί να πάνε σε αυτούς να πάρουν την συγνώμη τους και εμείς μαζί τους, τη λογική είναι αυτή που έχουν. Ότι μπορούσαμε να κάνουμε την κατοχή το κάναμε η πλειοψηφία των Ελλήνων τους προστάτεψε τους φυγάδευε με κίνδυνο της ζωής τους σε όλοι την Ελλάδα,αντί μιας καλής κουβέντας έχουνε κολλήσει σε κάποια μεμονωμένα περιστατικά χαφιεδισμού που και σε εμάς φορούσαν κουκούλα και μας κάρφωναν και απαιτούν απολαβές και δηλώσεις μετανοίας.Δεν κατάλαβα είναι Ελληνες η όχι; γιατί πάντα ξεχωρίζουν τον εαυτό τους από εμάς τους υπολοίπους είτε χριστιανούς είτε μουσουλμάνους, γιατί να έχουν όλες αυτές της ιδιαίτερες διευκολύνσεις.Όπως κατηγορούν εμάς για ότι στραβό έχουμε (και καλά κάνουν) μπορούμε και εμείς να κριτικάρουμε τα δικά τους στραβά και ανάποδα,γιατί τα δικά μας είναι δικαίωμα τους και τα δικά τους είναι αντισημιτισμός.
Και επιτέλους κάποτε πρέπει να γίνει μια σοβαρή κουβέντα για να τελειώνουμε, πια η θέση τους για την Μακεδονία τη Θεσσαλονίκη την Κρήτη και γενικά τα σύνορα της Ελλάδος και της Κύπρου, θέλουν το καλό αυτής της χώρας, μια κίνηση μια δήλωση, δεν ζητάω παράλογα πράματα ένα σημάδι βρε αδερφέ να μην έχω αυτή την αίσθηση ότι τους έχω απέναντί μου.
.
Καπλάνης


Διαβάστε περισσότερα http://news.kozaninet.gr/?p=10287#ixzz2lSVJuyJv