Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Άσυλο για τους αλλοδαπούς στις ελληνικές θάλασσες, άλλη μία ρατσιστική διάταξη κατά των Ελλήνων!


 Ανεξέλεγκτο ψάρεμα χωρίς άδεια με κυβερνητική βούλα
Το υπουργείο Ναυτιλίας επιδιώκει να επιτρέπεται σε τουρίστες που ναυλώνουν σκάφος αναψυχής στη χώρα μας να μπορούν να ψαρεύουν, χωρίς να απαιτείται η έκδοση άδειας από το τοπικό λιμεναρχείο, όπως ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 
    Σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 14 «Γενικές Διατάξεις» του νομοσχεδίου «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που έχει αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευση: «Η διενέργεια θαλάσσιας ερασιτεχνικής αλιείας από τους επιβαίνοντες των πλοίων αναψυχής επιτρέπεται χωρίς να απαιτείται ο εφοδιασμός του πλοίου ή των επιβαινόντων με αντίστοιχες άδειες ερασιτεχνικής αλιείας. Οι διατάξεις του άρθρου 6 του ΠΔ 373/1985 (Α' 131) δεν εφαρμόζονται στα πλοία αναψυχής για τα οποία δεν απαιτείται εφεξής ο εφοδιασμός με ερασιτεχνική άδεια αλιείας. Οι επιβάτες των πλοίων αναψυχής μπορούν να πραγματοποιούν ερασιτεχνικές καταδύσεις αναψυχής, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας». Στο άρθρο 1 του ίδιου νομοσχεδίου ως πλοίο αναψυχής θεωρείται «κάθε σκάφος ολικού μήκους άνω των επτά (7) μέτρων ιστιοφόρο ή μηχανοκίνητο, το οποίο έχει τη δυνατότητα από τη γενική κατασκευή του να χρησιμοποιείται για την εκτέλεση ταξιδιών αναψυχής». 
Ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξήγγειλε ότι καταργούνται οι άδειες ερασιτεχνικής αλιείας και για τους πολίτες και για τα σκάφη, χωρίς όμως να δώσει διευκρινίσεις.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχεδιάζει να προβεί άμεσα στη σύνταξη υπουργικής απόφασης για την επιμήκυνση ανανέωσης των αδειών αλιείας πέρα των δύο ετών, που ισχύει σήμερα. Ως στόχος προβάλλεται ο περιορισμός της γραφειοκρατίας ώστε στελέχη του Λιμενικού να απεγκλωβιστούν και να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις του Σώματος.
 
Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
enet.gr