Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Πήγες στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή αλλά όχι για μια καλύτερη Ελλάδα!(Vid)

Έλληνες του εξωτερικού: Δεν μπορώ να ψηφίσω!  Είναι Έλληνες πολίτες, με δελτίο ταυτότητας, ΑΦΜ και αριθμό δημοτολογίου. Κι όμως, στις αυριανές εκλογές, δεν θα έχουν φωνή.
Λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, μια ομάδα Ελλήνων που ζούνε στο Βέλγιο έστησε ένα site ενημέρωσης για να μιλήσουν για το δικαίωμα των Ελλήνων που δεν κατοικούν στην Ελλάδα να μπορούν να ψηφίσουν από το εξωτερικό.
Πρόκειται για Έλληνες πολίτες, οικονομικούς μετανάστες και όχι για ομογενείς ή παιδιά Ελλήνων. Σε επιστολή που δημοσιεύουν στο Reporter.gr αναφέρουν:
"Εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, Έλληνες πολίτες ζουν σε χώρες του εξωτερικού. Φοιτητές στην Αγγλία, μετανάστες στη Γερμανία, καθηγητές πανεπιστημίου στις ΗΠΑ, εργαζόμενοι στην Αυστραλία και τον Καναδά. Επαναλαμβάνω, δεν είναι ομογενείς, ούτε παιδιά Ελλήνων.

Είναι Έλληνες πολίτες, με δελτίο ταυτότητας, ΑΦΜ και αριθμό δημοτολογίου. Κι όμως, στις αυριανές εκλογές, δεν θα έχουν φωνή. Είτε επειδή εργάζονται αυτήν την Κυριακή, όπως εγώ, είτε γιατί δεν έχουν μερικές εκατοντάδες ευρώ για το εισιτήριο μετ’ επιστροφής για τη χώρα της διαμονής τους, είτε επειδή δεν θέλουν να γλείψουν κάποιο κόμμα για να τους δώσει δωρεάν εισιτήριο όπως συνέβαινε "την εποχή της αστακομακαρονάδας" στην Ελλάδα.
Το χειρότερο είναι ότι συνεχίζω να πληρώνω τους φόρους μου σε αυτό το χαμαιτυπείο που λέγεται Ελλάδα (ο μισθός μου καταβάλλεται στην Αθήνα). Ανέκαθεν, το ελληνικό κράτος μου έκανε τη ζωή δύσκολη και σε μένα και στην οικογένειά μου και σε κάθε νομοταγή πολίτη. Τώρα, μου αφαιρεί και το δικαίωμα να ψηφίσω", καταλήγουν.
Το "I Cannot Vote" είναι μια καμπάνια που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό για τα εκλογικά δικαιώματα των Ελλήνων μεταναστών του εξωτερικού οι οποίοι δεν έχουν το δικαίωμα ψήφου από τη χώρα διαμονής τους. Στο site της ομάδας, το κοινό καλείται να υπογράψει το ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας σκοπεύουν να καταθέσουν στην ελληνική κυβέρνηση.


I Cannot Vote από CDemo83 news247.gr