Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Με μανδύα “Frontex” Τούρκοι Αξ/κοι σε φυλάκια του Έβρου

Τα σχέδια της Άγκυρας για “Κοσσοβοποίηση” της Θράκης, παραμένουν αμετάβλητα - Τυφλωμένοι οι Έλληνες από το πάθος των κομματικών αντιπαραθέσεων, δεν βλέπουν τους επερχόμενους κινδύνους - Τι προβλέπει η Συμφωνία FRONTEX - Τουρκίας
Τούρκοι στρατιωτικοί ή αστυνομικοί ενδέχεται να ανπτυχθούν στον Έβρο ,επί ελληνικού εδάφους!
Την καταγγελία-καμπανάκι κινδύνου κάνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο και στην οποία επισημαίνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης Τούρκων σε ελληνικό έδαφος!

Το ζήτημα είναι σοβαρό και μέσα στη “παράνοια” της προεκλογικής περιόδου -η οποία είχε και …διαγωνισμό “πατριωτισμού- πέρασε κυριολεκτικά χωρίς κανείς να πάρει είδηση.
Πως ακριβώς έχει το θέμα;
Στις 29 Μαΐου στη Βαρσοβία Τουρκία και Frontex υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας.
Από τη πλευρά της Τουρκίας υπέγραψε ο Τούρκος πρέσβης Sakir Fakili ως εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και από την πλευρά του FRONTEX ο διευθυντής του Ilkka Laitinen.
Τι προβλέπει το κείμενο που υπέγραψαν;
Ανταλλαγή πληροφοριών
•Εκπαίδευση
• Αξιολογήσεις και προτάσεις για τα μικτά ρεύματα μετανάστευσης.
Όμως η επίσημη ανακοίνωση του Frontex κάνει λόγο για ανάπτυξη Τούρκων αξιωματικών “σε επιλεγμένα συνοριακά φυλάκια των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσια του Focal point project”.
Τίποτα δεν είναι αθώο με την Τουρκία και δεν πρόκειται για απλή καχυποψία.Πριν από περίπου δύο χρόνια υπήρξε ανάλογη συζήτηση για συνεργασία Frontex-Τουρκίας στο θέμα της λαθρομετανάστευσης στο Αιγαίο και η Άγκυρα είχε επιχειρήσει …τα γνωστά:
Διχοτόμηση του Αιγαίου
• Δεν δεχόταν καθορισμό συνόρων
• Ήθελε πάση θυσία να αναλάβει την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών ο στρατός της.
Τότε είχε πάλι ενεργοποιηθεί ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής.
Γι' αυτό και τώρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να δοθεί στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας Frontex-Τουρκίας,ώστε να δοθούν απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων:
Γιατί θα πρέπει να υπάρχει «ανάπτυξη Τούρκων αξιωματικών σε συνοριακά φυλάκια»;
• Ποια είναι αυτά τα φυλάκια;
Επίσης ρωτά αν αυτή η συμφωνία είναι σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης.
elthraki.gr