Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

το κράτος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ. ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!

«Κι ἄν εἶναι κ’ ἔρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί ὀργισμένοι, κι ὅσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι ὅσα δέντρα, γιά τίποτ’ ἄλλο δέ φελᾶν παρά για μετερίζια, μή φοβηθεῖς τό χαλασμό.
 Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε τό περιβόλι, κόφτο, καί χτίσε κάστρο ἀπάνω του καί ταμπουρώσου μέσα, γιά πάλεμα, γιά μάτωμα, γιά τήν καινούργια γέννα, π’ ὅλο τήν περιμένουμε κι ὅλο κινάει γιά νάρθει, κι’ ὅλο συντρίμμι χάνεται στό γύρισμα τῶν κύκλων!..
Φτάνει μία ἰδέα νά στό πεῖ, μία ἰδέα νά στό προστάξει, κορῶνα ἰδέα , ἰδέα σπαθί, πού θά εἶναι ἀπάνου ἀπ’ ὅλα!» Κωστής Παλαμᾶς «Οἱ πατέρες!!»
ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!

Η πατρίδα μου πάλι πυρπολήθηκε και χθές και σήμερα και ίσως και αύριο θα καίγεται ώσπου να επικρατήσει ο αρεστός δικτάτορας για τα επόμενα χρόνια, ο εκλεκτός λακές που θα τα καταλαγιάσει όλα υπό την ευλογία εκείνων που θέλουν να μας δείξουν ότι είναι οι επικυρίαρχοι, αυτή η ορδή των τραμπούκων της ναζιστικής συμμορίας που ΦΤΥΝΕΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ημών, των Ελλήνων το γένος.
Ημέρα εθνικής θλίψης και ντροπής! Ημέρα που οι καμπάνες των εκκλησιών, σε όλη την επικράτεια, έπρεπε να ηχούν λυπητερά. Ημέρα που τα ιερά κόκαλα των ηρώων μας θα τρίζουν και ο Γέρος του Μωριά, ο Καραϊσκάκης, ο Ανδρούτσος, ο Διάκος, ο Παπαφλέσσας και ο Νικηταράς και τόσοι άλλοι αγωνιστές που φτώχυναν και θυσιάστηκαν πιστεύοντας ότι προσφέρουν στην Ελλάδα την Λευτεριά, θα μοιρολογούν και τα φαντάσματά τους θα περιδιαβάζουν τους τόπους των μαχών τους ουρλιάζοντας.
Ξεχάσαν να μας πούνε οι ήρωές μας, δυστυχώς, ότι ΠΡΙΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΑΤΟΣ, πριν πιστέψουν ότι ελευθέρωσαν τη πατρίδα τους, οι πολιτικοί της εποχής, οι μέχρι την ημέρα της επανάστασης γνωστοί υπηρέτες των Τούρκων, είχαν ήδη χρεώσει το κράτος που ΘΑ δημιουργούσαν, με εκατομμύρια χρυσές λίρες και σαν υποθήκη στους Άγγλους τραπεζίτες, έβαλαν την Ελληνική γη, που ΘΑ αποκτούσε η Ελλάδα, ΟΤΑΝ την ελευθέρωναν οι αγωνιστές της.
Οι δύσμοιροι Έλληνες αγωνιστές, από το 1822 και μετά το πρώτο δάνειο, χωρίς να το ξέρουν, αποτελούσαν στην ουσία τον ιδιωτικό στρατό των Άγγλων Τραπεζιτών, που πολεμούσε να απελευθερώσει την «ιδιοκτησία» των τοκογλύφων από τους αγάδες και τους πασάδες και δεν κατάλαβαν οι καψεροί ότι φορτώνονταν τους νέους κατακτητές.
Αν δεν το έχετε καταλάβει...ζούμε έναν παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο. Αν δεν το έχετε καταλάβει...βρισκόμαστε υπό κατοχή. Οι παγκοσμιοποιητές κάνοντας συμφωνία-συνομωσία με τους κοτζαμπάσηδες της Goldman Sachs και σε συνεννόηση με τους εθελογενίτσαρους ελληνόφωνους πολιτικούς αγύρτες μετέτρεψαν την Ελλάδα σε «τόπο του εγκλήματος». Και οι ψηφίσαντες βο[υ]λευτές την 12η Φεβρουαρίου 2012, ως συμμορία και εγκληματική οργάνωση, υπέγραψαν την παραίτησή μας ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από την ασυλία της εθνικής κυριαρχίας που απολαμβάνει ένα ελεύθερο κράτος και το κράτος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.
Έτσι, τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα πρωτοφανές στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά μπαράζ δηλώσεων και παρεμβάσεων στα εσωτερικά ενός κράτους από ξένους πολιτικούς και μέσα μαζικής ενημέρωσης, που αποτελούν όχι απλά ωμό εκβιασμό προς τους Έλληνες που καλούνται να αποφασίσουν για τη κυβέρνηση της δικής τους χώρας, αλλά αποτελούν ύψιστη πράξη προσβολής της Εθνικής μας Αξιοπρέπειας και ύβρη κατά του ελληνισμού με το να καταδεικνύουν ότι μας θεωρούν υπό την νομή και κατοχή τους.
Παρακολουθώντας τις «αποκλειστικές» δηλώσεις του νέου Γάλλου Προέδρου στο δίαυλο του Μπόμπολα και του Βαρδινογιάννη και διαβάζοντας την εμετική πρόσκληση προς τους Έλληνες, του δημοσιογραφικού οργάνου της γερμανικής χρηματιστικής ελίτ (FTD), για ποιά δημοκρατική Ευρώπη θα εξακολουθούν να μας μιλούν οι αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες των λαφυραγωγών που επενδύουν στην απαξίωση των θεσμών και καιροφυλακτούν να δρέψουν τα αποκαΐδια της κατάρρευσης της ελληνικής κοινωνίας, της αποικιοποίησης μιάς ολόκληρης χώρας και τον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου λαού; Η βέβηλη πράξη τους μας φέρνει στην μνήμη εφιαλτικές περιόδους της Ιστορίας!!!
Και ποιοί είναι άραγε αυτοί; Είναι το σάπιο Κατεστημένο της Ελλάδος. Αυτοί που μας κρατούν υπό ιδιότυπη κατοχή και δεν αφήνουν τίποτα να ανθήσει σ’ αυτόν τον έρημο τόπο. Είναι οι κωλογλείφτες των ανθρώπων της ερήμου και της στέπας που κατέλαβαν την ανθρωπότητα εξ απήνης και φύτεψαν εδώ τα φερέφωνά τους γιά να λεηλατούν και να ασχημονούν σ’ αυτόν τον ιερό τόπο.
Είναι αυτοί που ευθύνονται για την διάλυση του ελληνικού κράτους, για την ανικανότητα λειτουργίας των θεσμών, για την άνοδο των ουτιδανών, των πρακτόρων, των δοσίλογων, των χρυσοκάνθαρων, των κομματόσκυλων, των αποβρασμάτων της κοινωνίας, των κουκουλοφόρων, των προστατών πάσης διαφθοράς και των εκχυδαϊστών της νεολαίας μας.
Η χώρα πνίγεται στον ζόφο από το άνοιγμα του κεντρικού οχετού του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού μας συστήματος. Το κράτος κυβερνάται από ένα ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα, από σπείρες κλεπτών, απατεώνων και γκάνγκστερ που παριστάνουν τους πολιτικούς. Η διαφορά τους από τους μαφιόζους έγκειται στο ότι αυτοί χαίρουν άπλετης δημοσιότητος και ασυλίας, ενώ οι άλλοι δρουν στο σκοτάδι και τιμωρούνται όταν αποκαλυφθούν.
 Η σπείρα λοιπόν των ανίκανων, βρώμικων, ανήθικων, φιλόπλουτων, διεφθαρμένων και επαγγελματιών πολιτικών, οι πλείστοι των οποίων είναι ανεπάγγελτοι και γόνοι «πολιτικών οικογενειών», συνεπικουρούμενοι από «επιχρυσωμένους κανθαροκονδυλοφόρους», το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ληστεύουν, να εξαπατούν και να αναπαράγονται σαν τα κοπροσκούλικα στην κοπριά επιφέροντας πάμπολλα δεινά στη χώρα και η Δικαιοσύνη η οποία είναι υποταγμένη σ’ αυτούς, κολυμπάει (με ορισμένες φυσικά εξαιρέσεις αδέκαστων δικαστών) στο ίδιο τέλμα σήψης, διαφθοράς και απαξίωσης.
 Έτσι, υπό καθεστώς μιάς ιδιότυπης ΟΜΕΡΤΑ, έχουν βάλει το Λαό στην γωνία, τον ταπεινώνουν, τον λοιδορούν και τον συνθλίβουν με την ακρίβεια, την ανέχεια, την ανεργία, την φτώχεια, την έλλειψη υγείας και παιδείας, την ανασφάλεια, τον φόβο για το αύριο, ακόμη και για την ζωή του από τους κακοποιούς οι οποίοι μιμούνται τους διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς μας.
Ο ξενόφερτος και αναχρονιστικός όμως ολιγαρχικός θεσμός του Κοινοβουλίου (Parliament) που επινοήθηκε και εφαρμόστηκε υπό των επικυρίαρχων–«γνωστών τραπεζιτών»- εξουσιαστών στην Αγγλία κατά την εποχή του Κρόμγουελ, έφτιαξε νόμους που προστατεύουν τους πονηρούς, τους δόλιους και τους εγκληματίες. Σκοπίμως δεν αποκαλύπτουν τα ονόματά τους διότι οι νόμοι αυτοί πρωτίστως προστατεύουν τους κακοποιούς. Έτσι όλα σήμερα λέγονται με υπονοούμενα και μισόλογα, για να μην θίξουμε τους κλέφτες και τους κακούργους.
Μετά από τριανταοκτώ χρόνια από την «μεταπολίτευση» είδαμε, χωρίς φκιασίδια, τι είναι το Σύνταγμα, τι είναι οι νόμοι, τα Δικαστήρια, οι εξαρτημένες και Ανεξάρτητες Αρχές και είδαμε πού καταλήγει η «λαϊκή κυριαρχία». Χορτάσαμε δακρυγόνα και βόμβες κρότου-λάμψης, αντιληφθήκαμε τι είδους τάξη μας έταζαν. Είδαμε, τέλος, μέσα σε δύο χρόνια να εξανεμίζονται τα ιδεολογήματα της «σταθερότητας», της «ευμάρειας», της «σιγουριάς για το μέλλον». Είδαμε να χάνεται ο’τι κερδήθηκε ακόμα και με αίμα, είδαμε να ζητάνε πίσω με τόκο μέχρι και αυτά με τα οποία το καθεστώς εξαγόρασε τη σιωπή ενός μεγάλου κομματιού των εκμεταλλευομένων όλες αυτές τις δεκαετίες. Διακρίναμε και την φύση των διλημμάτων που εντέχνως εμφυτεύθηκαν στην συνείδηση του Λαού: «Μέσα ή έξω από την Ευρώπη», «ευρώ ή δραχμή», και φυσικά «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο», ενώ ταυτόχρονα βγαίνει από την ντουλάπα των σκελετών και το δίλλημα «αριστερά ή δεξιά»..
Και το «καλό δίλλημα» έχει πάντα και «τρομακτικές συνέπειες» αν απαντηθεί λάθος: μιά βιομηχανία τρομοκρατίας, με επικείμενα στρατιωτικά πραξικοπήματα, διεθνείς επεμβάσεις, εθνικούς κινδύνους, λοιμούς και κοινωνική ζούγκλα, παράγει μαζικά φόβο. Πότε άμεσα και εξόφθαλμα, πότε ύπουλα και έμμεσα: εγκληματικότητα, μετανάστες, πόλεμος των άκρων….
Προσβλητικά χοντροκομμένη, αυτή η προπαγάνδα, όλων των υπόλογων εκλογικών παιχτών, επενδύει στον αποπροσανατολισμό που έχει επιφέρει ο καταιγισμός των τελευταίων δύο χρόνων στους καταπιεσμένους πολίτες, βασίζεται πάνω από όλα στη διάλυση του κοινωνικού ιστού, την αποδυνάμωση των δομών κοινότητας και αλληλεγγύης μέσα στην κοινωνία και στον φόβο που παράγει αυτή η μεθοδευμένη διάλυση εκ μέρους του θεσμικά οργανωμένου εγκλήματος ενός μορφώματος της φασιστικής συμμορίας που λέγεται «κυβέρνηση».
Οι παγκοσμιοποιητές θέλουν αποχαυνωμένο τον κόσμο πουλώντας του ψεύτικο χρέος, το χρέος όμως δεν το χρωστάει ο Λαός αλλά οι οικονομικοί φασίστες και οι εφαρμοστές του ναζισμού.
Ενάντια στην άγρια εκμετάλλευση, την εξαθλίωση, τον φόβο, την τρομοκρατία, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την όξυνση της καταστολής κάθε αγωνιστικής διάθεσης που διαμορφώνει και προωθεί η σαρωτική επίθεση του κράτους των αγορών και της Νέας Τάξης, απέναντι στην θεσμική συστράτευση του φασιστικού καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και κάθε εκβιαστικού διλλήματος που επιβάλλουν τα ντόπια και διεθνή πολιτικά και οικονομικά όρνεα, εμείς απαντάμε με το πρόταγμα της συνειδητής και οργανωμένης αντίστασης στην συνολική αμφισβήτηση του συστήματος: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ λοιπόν στην επερχόμενη βαρβαρότητα!!! ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ στην πολιτική δικτατορία!!! ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ στους εκβιασμούς!!! ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ αντίσταση στην κοινωνική ασφυξία που επιχειρείται από την επιθετικότητα της κρατικής καταστολής που αποτελεί ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ κατά του Λαού.
Απέναντι στις βάρβαρες συνθήκες και την αφροσύνη του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και της κοινωνικής καταπίεσης, ΟΡΘΩΝΕΤΑΙ η αδήριτη ανάγκη της κοινωνικής επανάστασης που θα θέτει ως άμεσο στόχο την ανατροπή και διάλυση των εξουσιαστικών δομών καταπίεσης και εκμετάλλευσης της κοινωνίας. Η κοινωνική οργή έχει μεταβληθεί πλέον σε διογκωμένο ρεύμα ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ!!!
Το σφυροκόπημα στο σώμα της εργατικής τάξης και της κοινωνίας δεν έχει τελειωμό. Το κοινοβουλευτικό μόρφωμα της κατ’ επίφαση Δημοκρατίας εντείνει την επίθεσή του με την πλήρη ισοπέδωση του παραγωγικού ιστού της χώρας και την άγρια εκμετάλλευση του Λαού εξωθώντας ολοένα και μεγαλύτερα στρώματά του στην εξαθλίωση, στην υποτίμηση της ζωής τους και στην υποταγή.
Η απελπισμένη αναζήτηση κάποιου κοινωνικού προσωπείου ως αντίπαλο δέος του κρατικού αυταρχισμού, για να γεφυρώσουν την άβυσσο που επέβαλαν, μέσα από την κολυμβήθρα της αναβάπτισης της εκλογικής διαδικασίας και της συμμετοχής στην κεντρική σκηνή του πολιτικού συστήματος, έφερε ξαφνικά στις πύλες της κοινωνικής αποδοχής και επέβαλε νοσταλγούς άλλων εποχών να αναφέρονται στις αξίες της κοινωνικής ισότητας και της αλληλεγγύης. Εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες φτώχιας και φόβου που επιβάλλονται εκ των άνω για να οδηγήσουν μεθοδευμένα τον Λαό στον ασφυκτικό κλοιό των εξαθλιωτικών συνθηκών, στην φίμωση και την καταστολή κάθε αντίδρασης, απέκτησαν αναβαθμισμένο θεσμικό ρόλο στο οπλοστάσιο της κρατικής καταστολής και ως εγγυήτριες δυνάμεις για την «ασφάλεια» των Ελλήνων έγιναν στυλοβάτες του συστήματος αποτελώντας το «παραγωγικό» συμπλήρωμα στους κρατικούς σχεδιασμούς. Κι εμείς που γνωρίζουμε τα του βίου τους πρότερα, ανασύρουμε στην μνήμη μας, με λύπη, την ρήση: «TIMEO DANAOS ET DONA FERENTES» Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες!!!
Στην σημερινή συγκυρία της γενικευμένης επίθεσης κράτους και δυνάμεων καταστολής της κοινωνίας, σε μια περίοδο διαρκούς κλιμάκωσης και όξυνσης των μεθόδων επικυριαρχίας στα αδύναμα στρώματα του Λαού, εμείς, βαδίζοντας στους δρόμους της αντίστασης και της αλληλεγγύης, επιχειρούμε να θέσουμε αναχώματα στους κυρίαρχους σχεδιασμούς και να αποτελέσουμε εφαλτήριο αντιεξουσιαστικών αγώνων ενάντια όσων εκφράζουν απροκάλυπτα τους βαθύτερους στόχους και τις ενορχηστρωμένες επιδιώξεις του επελαύνοντος σύγχρονου ολοκληρωτισμού.
Οι διαχρονικά ανεκδιήγητοι λακέδες της πολιτικής και κοινωνικής Ιστορίας της χώρας, αυτοί που λυμαίνονται ανέκαθεν τον Λαό, έχουν το θράσος σήμερα να διεκδικούν την επιβολή νέου καθεστώτος κατοχής επισείοντας την δαμόκλειο σπάθη της ολοένα και πιο επισφαλής επιβίωσης της κοινωνίας που οι ίδιοι κατάστρεψαν και λεηλατούν καθημερινά.
Έναντι τούτων αντιτασσόμεθα συλλογικά και δεν προβαίνουμε, διά της απραγίας μας, στην νομιμοποίηση αυτού του θλιβερού πολιτικού θιάσου των καρεκλοκένταυρων και καρεκλοθήρων που γράφει το έπος της καρέκλας του με σκοπό την επέλαση της εξουσίας.
Ο ολοένα αυξανόμενος αυταρχισμός του Νεοταξικού καθεστώτος είναι ένδειξη της αδυναμίας του να πείσει και να νομιμοποιήσει στη συνείδηση της κοινωνίας τις κυρίαρχες επιλογές του.
Κατόπιν των ανωτέρω, ο αγώνας του Ελληνικού Λαού έχει προσλάβει πλέον τα χαρακτηριστικά του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα και δεν θα επιτρέψουμε να μας νικήσουν, να μας εξουσιάσουν, να μας εκμηδενίσουν!!!
Ελληνίδες, Έλληνες!!! Ψηλά το κεφάλι!!! Τις σημαίες μας ψηλά!!! Μαζί με την μεθοδικά επιχειρούμενη εξαχρείωση του λαού μας, προσβάλλεται ξεδιάντροπα και η Τιμή και η Αξιοπρέπειά μας, ως Λαός και ως Έθνος!!! Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!!! Και τούτο αποτελεί ΧΡΕΟΣ!!! Και κατά τον μεγάλο μας Νίκο Καζαντζάκη: «Το πρώτο σου χρέος, εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νοιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιό τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.»
Έχουμε όπλα να τους πολεμήσουμε!!! Έχουμε τις γροθιές μας και την αλύγιστη θέλησή μας!! Βαδίζοντας όμως ανάμεσα στους βάτους και τις έχιδνες της Νέας Τάξης, έχουμε και μία επιλογή: Πώς θα πεθάνουμε, εμείς οι βιγλάτορες και οι Διγενίδες, οι Διάκοι και οι Λεωνίδες και ας είναι ο θάνατος βέβαιος!!! Έχοντας στα χείλη μας την ωδή του Φρειδερίκου Μιστράλ, ας ορμήσουμε ίσα κατά πάνω τους και: «Αν πρέπει να πεθάνουμε για την Ελλάδα, θεία είναι η δάφνη!! Μια φορά κανείς πεθαίνει!!!»
Κι έρχομαι νοερά στο μεσημέρι της 2ας Μαΐου 1941. Βλέπω μπροστά μου τον 17χρονο μαθητή της Ε΄ Γυμνασίου του Βαρβακείου από τη Βυτίνα, τον Μαθιό Πόταγα. Τον βλέπω να πετάγεται άοπλος στη μέση του δρόμου, να υψώνει το χέρι και να φωνάζει στη φάλαγγα των αρμάτων μάχης των ναζί που έφτασαν στη γέφυρα Κουτρουμπή, στο δημόσιο δρόμο, που περνούσε έξω από τη Βυτίνα.
Νύχτα μέρα στριφογυρίζουν στο μυαλό μου τα λόγια αυτού του αγνού νέου, του πρωτοπόρου της μαθητικής αντίστασης. Έρχονται και φεύγουν σαν αντίλαλος, ούτε στιγμή δε μ’ αφήνουν να ησυχάσω, με κατατρύχουν και μου θυμίζουν τη βαριά κληρονομιά μου, την κληρονομιά όλων μας. Με μαστιγώνει αλύπητα η σκέψη της θωριάς του και ο ήχος της φωνής του μου τρυπάει το μυαλό σαν να τον ακούω τώρα.
Ναι ακούω της φωνής την ιαχή:
«Σταθείτε!!! Δεν θα μας σκλαβώσετε!!! Είμαι εδώ μόνος!!! Αλλά η Ελλάδα ολόκληρη ακολουθεί!!!».
Οδυσσέας Τηλιγάδας
hellasontheweb.org