Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στο μνημόνιο, τελεία και παύλα.

Χθες οι Έλληνες έγραψαν ιστορία. Βροντοφώναξαν ΟΧΙ στο μνημόνιο, απέδειξαν ότι ο ριζοσπαστισμός τους είναι εδώ. Οι Έλληνες, «τελείωσαν» το βδελυρό ΠΑΣΟΚ της ρεμούλας, της αναξιοκρατίας, της διαφθοράς, της εξουσιομανίας, του ωχαδερφισμού και της υποτέλειας στα ξένα κέντρα αποφάσεων.
Οι Έλληνες, μπορεί να έδωσαν μια αβάντα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την άλλη, ενισχύοντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες, έβαλαν «όρια» στον αριστερό ριζοσπαστισμό, ενώ με την ενίσχυση της ΧΑ, έδωσαν κι ένα μήνυμα ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στα θέματα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας.

Η ΝΔ, πλήρωσε την απόφαση κάποιων ανεκδιήγητων συστημικών, με δεσμούς με «ευρωατλαντικά» κέντρα, για συμμετοχή σε μια φιλομνημονιακή κυβέρνηση, απόφαση που συνιστά προδοσία των κεντροδεξιών & δεξιών ψηφοφόρων.
Στην ουσία, με μια κίνηση την οποία επέβαλαν ξένα κέντρα, υποσχόμενα στη ΝΔ την πρωτοκαθεδρία στις πολιτικές εξελίξεις, η ηγεσία του κόμματος το έθεσε στο περιθώριο, διαλέγοντας να συνταχθεί με τα συμφέροντα και όχι με τον κόσμο. Κάποιος θα έπρεπε να είχε πει στα τζάκια της ΝΔ, ότι ο κόσμος εδώ και καιρό είχε αποφασίσει να χειραφετηθεί και να πάρει στα χέρια του την κατάσταση. Και έχουν ακόμα το θράσος και μιλάνε για το κόμμα τους, αποκαλώντας το πυλώνα σταθερότητας...
Το έθνος, αντέδρασε στην άνευ όρων παράδοση της χώρας μας στους τοκογλύφους. Και διένειμε την ψήφο του στα αντιμνημονιακά κόμματα της δεξιάς και της αριστεράς, πρωταγωνιστώντας μάλιστα σε ένα τσουνάμι αλλαγών, το οποίο θα πλημμυρίσει την Ευρώπη, που στροβιλίζεται όλο και πιο δυνατά στη δίνη της κρίσης.
Ναι, υπάρχουν στοιχεία παραδοξότητας στη συνολική εικόνα των αποτελεσμάτων. Όμως, αυτά έχουν ένα χαρακτηριστικό, το οποίο το αντιλαμβάνονται όλοι, πλην των (μειοψηφικών πλέον) ΝΔ & ΠΑΣΟΚ. Ο Έλληνας, ριζοσπαστικοποιείται, αντιδρά, σηκώνεται από τον καναπέ, δείχνει με εμφατικό τρόπο την περιφρόνησή του στους φορείς του ξεθωριασμένου και ηθικά ξοφλημένου δικομματισμού.
Που όχι μόνο δεν πήρε το μήνυμα, αλλά προκειμένου να διασώσει τα προνόμιά του, μιλά για «άκρα», λέει ότι «δεν θα αφήσει» την Ελλάδα να εκτροχιαστεί από την ευρωπαϊκή της πορεία και να βγει από το ευρώ. Με λίγα λόγια, ταύτιση με το ευρωπαϊκό γραφειοκρατικό κατεστημένο και ουχί με το λαό.
Ναι, έρχονται δύσκολες μέρες. Το σύστημα θα προσπαθήσει να δημιουργήσει αποπνικτικές συνθήκες, συνθήκες χάους και «αδιεξόδου». Και αυτό, για να τρομάξει τον κόσμο. Μπαίνουμε, με λίγα λόγια, στην τροχιά της (επαπειλούμενης) προβοκάτσιας. Με μια διαφορά: ο κόσμος πλέον καταλαβαίνει. Ο κόσμος με την μαχητική παρουσία του, κόβει τις διόδους όλων όσων παίζουν παίγνια στην πλάτη του.
Ο κόσμος ψηφίζει με άλλα κριτήρια. Ο κόσμος σκέφτεται περισσότερο. Το χαμηλό ποσοστό του αγαπημένου παιδιού των δημοσκόπων, της ΔΗΜΑΡ, της «πρόθυμης» συστημικής αριστεράς και η στάση των εκπροσώπων της στα πάνελ (έφτασαν στο σημείο να «επαινούν» τη δήλωση του ηττημένου Αντώνη Σαμαρά), λέει πολλά. Ο κόσμος, τους πήρε χαμπάρι όλους ή για την ακρίβεια, σχεδόν όλους. Ο κόσμος πήρε την τύχη του στα χέρια του.
Κοιτάξτε γύρω σας. Ο κόσμος αλλάζει και αλλάζει με πολύ γοργούς ρυθμούς. «Κακές» ιδεολογίες, δεξιές και αριστερές, απενοχοποιούνται (όπως έχει συχνά συμβεί στην ευρωπαίκή ιστορία), ενώ οι Έλληνες ζητούν περισσότερο ανορθολογισμό και λιγότερο ορθολογισμό. Ζητούν περισσότερη ευαισθησία και όραμα και λιγότερη διαχείριση.
Απορρίπτουν τους λογιστές και τους δήθεν τεχνοκράτες και ζητά οραματιστές και μπροστάρηδες, τύπους που δεν θα διστάσουν να γίνουν αυθάδεις με το σύστημα και να μιλήσουν στο κατεστημένο με θράσος. Οι yesmen και όσοι λειτουργούν με τη λογική «τι θα πει ο Ευρωπαίος ομόλογός μου», θα πάνε σπίτι τους. Αν διανοηθούν, δε, να μετέλθουν «κόλπων» για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους, θα περιθωριοποιηθούν πολιτικά και κοινωνικά, εντελώς.
Και κάτι τελευταίο, για να τελειώνουμε με το παραμύθι του ευρώ και της ΕΕ: η Ευρώπη, ή τουλάχιστον η δική μας Ευρώπη και πιστεύουμε η Ευρώπη των πολλών, είναι η Europa Nostra και ουχί η Ευρώπη των Λουξεμβούργιων τεχνοκρατών ή των αποστεωμένων και άνευ εθνικής συνείδησης και δήθεν «κοσμοπολιτών» υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Είναι η Ευρώπη του Χριστού, των εθνικών αξιών, του δικαίου, του ουμανισμού, της κοινωνικής ευαισθησίας και της υψηλής αισθητικής. Δηλαδή, ό,τι δεν μπορούν σήμερα να εκφράσουν οι γελοίοι ορθολογιστές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και της αλωμένης από τους νεοφιλελεύθερους, αστικής (πλέον) κεντροδεξιάς, η οποία έχει χάσει τον φιλολαϊκό & φιλοαγροτικό της χαρακτήρα.
Δυστυχώς, από τις δηλώσεις κάποιων, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι οι θιασώτες του μνημονίου δεν πήραν το μήνυμα. Θα κοστίσει σε πολλούς από εμάς, αλλά θα το πάρουν. Δεν θα γονατίσουμε εμείς για να διατηρήσουν αυτοί τα προνόμιά τους και το «δικαίωμα» να μας εξουσιάζουν και να ορίζουν τις τύχες μας. Θα γονατίσουν αυτοί. Κι ας προσφύγουν πάλι στην κάλπη και ας βγάλουν τα ΜΑΤ των πραιτοριανών στους δρόμους, όπως έκαναν οι ΠΑΣΟΚοι την 28η Ιουνίου 2011.
Ναι, δεν ξεχνιούνται τα όσα έγιναν. Εκατοντάδες ήταν οι τραυματίες από τη «σοσιαλιστική» βία. Χιλιάδες είναι όσοι γονάτισαν από την πολιτική του καλού αγωγού των συμφερόντων του Σόρος και της Goldman Sachs, του ΠΑΣΟΚ της ρεμούλας και της εξουσιαστικής βρωμιάς και δυσωδίας. Ναι, είναι δύσκολες οι μέρες μπροστά μας. Όμως, η ευχαρίστηση του ελληνικού κόσμου για την τιμωρία των απολογητών του μνημονίου, είναι δεδομένη. Όπως είναι δεδομένη και η επιστροφή της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Πλέον, πνέει άνεμος αλλαγής. Και αυτό, θα το καταλάβουν θέλουν δεν θέλουν, οι λακέδες του συστήματος.
Νίκος Χιδίρογλου