Τρίτη 22 Μαΐου 2012

«Πρώην διοικητής του UCK καλεί για ανταρτοπόλεμο στα Σκόπια.

Οι τρομοκράτες που επιτέθηκαν στο χωριό Dobrosin της περιοχής του Μπουγιάνοβατς- στη νότιο Σερβία, ανήκουν στην ομάδα του Τζεζάιρ Σακίρι, γνωστού ως ‘Χότζα’, πρώην οπλαρχηγού του UCK, αναφέρει η εφημερίδα ‘Πράβδα’ του Βελιγραδίου.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο ίδιος ο Σακίρι εξέφρασε την θέση ότι θα δραστηριοποιηθεί εκ νέου.
«Μόνο η εμπειρία που έχει ο UCK, από τη σύγκρουση του Κοσσυφοπεδίου, των Σκοπίων και της νότιας Σερβίας, είναι σε θέση να αντισταθεί στα Σκόπια και στις μυστικές δυνάμεις της Σερβίας. Πρόσφατα είχα μια συνάντηση με πρώην οπλαρχηγούς του UCK για να συζητήσουμε για την εκ νέου ενεργοποίηση των δυνάμεων μας προκειμένου να αρχίσουμε ανταρτοπόλεμο και να προστατεύσουμε τον αλβανικό πληθυσμό της περιοχής των Σκοπίων, της Κοιλάδας του Πρέσεβο και σε περιοχές όπου οι Αλβανοί βρίσκονται σε κίνδυνο και απειλούνται με εθνοκάθαρση», δήλωσε ο Χότζα, όπως σημειώνεται στην ‘Πράβδα’.

«Αυτός ο γνωστός τρομοκράτης, που υπήρξε μέλος του Κοινοβουλίου, απειλεί συχνά με νέους πολέμους. Στο Αρασίνοβο, Τανουσέβτσι, Λίπκοβο, Βρέστη, Μαλίνο και άλλα χωριά των Σκοπίων καθώς και του Μαυροβουνίου υπάρχουν σήμερα βάσεις Αλβανών τρομοκρατών,οι οποίοι έχουν κρυμμένο οπλισμό.

Η σκοπιανή αστυνομία αυτά τα αλβανικά οχυρά τα παραβλέπει αφού αυτά διέπονται από άλλους νόμους»,αναφέρει χαρακτηριστικά η Πράβδα.
echedoros-a.gr