Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

‘Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά’. Kατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου.

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει το σενάριο για κατάργηση της μισθοδοσίας του κλήρου μετά τις εκλογές, ένα μέτρο που κρύβεται από τα μέτρα του Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουν πλήρως το Μνημόνιο 2, αλλά και τα όποια Μεσοπρόθεσμα προκύψουν.

Ένα από τα κρυφά μέτρα είναι και αυτό της μισθοδοσίας των κληρικών, το οποίο τελευταία άκουγεται όλο και πιο έντονα.
Για το θέμα αυτό είχε καταθέσει ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης, όπου μεταξύ άλλων τόνιζε: «Στον κατάλογο των σκληρών (και κρυφών) μέτρων του Ιουνίου, συμπεριλαμβάνεται το παράλογο και εγκληματικό μέτρο της κατάργησης της μισθοδοσίας του Κλήρου», την ώρα που «η Εκκλησία αγωνίζεται για να ανακουφίσει τους δοκιμαζόμενους πολίτες αυτής της χώρας».
Τέλος ο κ. Καρατζάφερης ερωτά τον Πρωθυπουργό «εάν κατά την προηγούμενη περίοδο η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, αλλά και πρόσφατα, η Κυβέρνηση των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, συζήτησαν με την τρόικα το θέμα της μείωσης, ακόμα και της κατάργησης, των μισθών των κληρικών της Ελλαδικής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Κρήτης».
romfea.gr