Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Χρήματα που δωρίθηκαν στο πρόγραμμα “Inner City Kids” χρησιμοποιήθηκαν για να καταπολεμηθεί η Ιντιφάντα στο Ισραήλ.

Ο εβραίος ενεργό μέλος του αμερικανικού λόμπι, Jack Abramoff και πρωτοστάτης στην προσπάθεια επανεκλογής του Μπούς στην προεδρία των ΗΠΑ, συγκέντρωσε χρήματα από ανυποψίαστους δωρητές, λέγοντάς τους ότι προορίζονται για φιλανθρωπία την πρωτοβουλία της οποίας φερόταν να είχε αναλάβει ο ίδιος και η σύζυγος του, διαμέσου ενός ιδρύματος με την επωνυμία «Capital Athletic Foundation» που υποτίθεται ότι θα παρείχε αθλητικά προγράμματα και μαθήματα «ηγετικών ικανοτήτων» στην νεολαία της πόλης όπου διέμεναν.
Άντ’ αυτού έγινε γνωστό ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων που προορίζονταν για το πρόγραμμα «inner-city kids» χρησιμοποιήθηκαν για την καταπολέμηση της Παλαιστινιακής Ιντιφάντα και για την χρηματοδότηση του εβραϊκού σχολείου στο οποίο διδάσκονται τα ίδια παιδιά του Abramhoff.Περισσότερα από 140.000$ του ιδρύματος απεστάλησαν στην πραγματικότητα στην Δυτική Όχθη (Ισραήλ) όπου και χρησιμοποιήθηκαν από τους εβραίους εποίκους που επιστρατεύονται εναντίον της Παλαιστινιακής εξέγερσης.
Μεταξύ των δαπανών: η αγορά ειδών καμουφλάζ, διόπτρων ελευθέρων σκοπευτών, κιάλια με δυνατότητα νυχτερινής όρασης, όργανα θερμικής απεικόνισης και άλλο υλικό που στα πρακτικά του ιδρύματος χαρακτηρίζονταν σαν «εξοπλισμός ασφαλείας».
Οι έρευνες μάλιστα, του FBI ελέγχουν αυτές τις πληρωμές σαν ένα μόνο μέρος της έρευνας που διεξάγει για να διαπιστωθεί η εξαπάτηση που διέπραξε ο Abramhoff έναντι των αγαπημένων του πελατών που ανήκουν σε φυλές Ινδιάνων, οι οποίοι και δώρισαν παραπάνω από 1,1 εκατομμύρια δολαρίων στον εβραίο απατεώνα. Οι δωρητές αυτοί έχουν εξαγριωθεί:
«Αυτό το παράδοξο έχει ξεπεράσει κάθε όριο», είπε ο δικηγόρος των Ινδιάνων Saginaw Chippewa που παρείχαν 25.000$ στο Capital Athletic Foundation κατόπιν παράκλησης του Abramhoff. «Η φυλή δεν θα έδινε ποτέ αυτά τα χρήματα για τέτοιο σκοπό».

Ο ίδιος ο Abramhoff φέρεται να είναι ένας φανατικός υποστηρικτής του Ισραήλ, «ένας υπέρ-Σιωνιστής», σύμφωνα με τα λόγια ενός συνεργάτη του. Αυτό μάλιστα εξηγεί και το γιατί ο στρατιωτικός εξοπλισμός που είχε έλθει στα χέρια του ιδρύματος-βιτρίνα, κατέληξε στην πόλη Μπεϊταρ Ιλλιτ, ένα άτακτα δομημένο προκεχωρημένο φυλάκιο του οποίου οι κάτοικοι έχουν συγκρουστεί επανελειμένα με τους Παλαιστίνιους γείτονές τους. Ο δήμαρχος του οικισμού Yitzhak Pindrus αναφέρει ότι πριν μερικά έτη η πόλη του αντιμετώπιζε αυξανόμενα «προβλήματα ασφαλείας». «Αυτοί (κι εννοεί οι Παλαιστίνιοι) πετούσαν πέτρες και μολότωφ», ισχυρίζεται ο ίδιος.
Ο σύνδεσμος του Abramhoff με την πόλη ήταν ο Schmuel Ben-Zvi, ένας «αμερικανός πρόσφυγας», ο οποίος σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πρώτου ήταν ένας παλιός φίλος που γνώριζε από το Los Angeles. Τα δημοσιευμένα εφοριακά αρχεία του «Capital Athletic Foundation» δεν έχουν καμμιά αναφορά στον Ben-Zvi, αλλά δείχνουν απόδοση πληρωμών στο «Kollel Ohel Tiferet» του Ισραήλ, που πρόκειται για μια ομάδα τα μέλη της οποίας δεν συγκαταλέγονται στις δημόσιες λίστες και την οποία ο δήμαρχος της πόλης που χρησιμοποιείται το δωρηθέν πολεμικό υλικό δεν έχει ακούσει ποτέ.
Ο δήμαρχος αναφέρει ότι ο Ben-Zvi ήταν ένας ανοιχτός υποστηρικτής της σημαντικής ενίσχυσης της ασφαλείας και αυτόκλητος οργανωτής μισθοφορικών περιπόλων. «Συνήθως στο εξοπλισμό του συγκαταλέγονταν κιάλια νυχτερινής όρασης και τηλεσκόπια», συμπληρώνει ο Pindrus.
Μικρό τουλάχιστον μέρος του εξοπλισμού αυτού φαίνεται να έχει προέλθει από την οργάνωση του Abramoff.
Ένα τιμολόγιο του Αύγουστου του 2002 δείχνει ότι παραστρατιωτικός εξοπλισμός αξίας 773$, όπου συμπεριλαμβάνονταν στόχοι για όπλα ελευθέρων σκοπευτών και «σωληνάρια τακτικής ένυδρης ουσίας» απέπλευσε προς έναν βοηθό του Abramoff από την νομική εταιρεία που εργαζόταν.
Οι πληρωμές ασφαλείας στην Δυτική Όχθη, δεν είναι οι μόνες δαπάνες του ιδρύματος που περιέπεσαν στα μάτια των ερευνητών. Το σύνολο των χρημάτων του ιδρύματος, σχεδόν 4 εκατομμύρια $, χρησιμοποιήθηκαν για το -ανενεργό τώρα- Ορθόδοξο Εβραϊκό Σχολείο του προαστίου της Maryland όπου διδάσκονταν οι δυο υιοί του Abramoff. Ο ινδιάνος δικηγόρος της προαναφερθείσας φυλής, Henry Buffalo, κατέθεσε ότι η φυλή του δεν γνώριζε ούτε και για αυτή την χρήση των δωρηθέντων χρημάτων.
Παρόλα αυτά, ένας άλλος εβραίος ο Andrew Blum, εκπρόσωπος του Abramoff, υπερασπίστηκε με σθένος όλες τις δαπάνες. «Ο Abramoff», είπε χωρίς ίχνος ντροπής ή την μηδαμινή διάθεση απόκρυψης των αισθημάτων του, «είναι ένας ιδιαίτερος υποστηρικτής του Ισραήλ και δοκίμασε να βρει τρόπους να βοηθήσει του ισραηλινούς και άλλους στο να είναι λιγότερο ευάλωτοι σε τρομοκρατικές επιθέσεις»…
Ο «ευεργέτης» αντιμετωπίζει 30 χρόνια φυλάκισης.
Αλέξανδρος Γεράκης