Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ψυχολογικός πόλεμος στις ένοπλες δυνάμεις, χτυπάνε το, 'ηθικόν'!

Οι περικοπές που έγιναν στους μισθούς έχουν δημιουργήσει μία αρνητική εικόνα και στο στράτευμα, αφού οι Υπαξιωματικοί (κυρίως οι ΕΠΟΠ) δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα βασικά τους έξοδα.
 Όπως πληροφορούμαστε από δημοσίευμα του www.faros24.gr δεκάδες είναι οι καταγγελίες που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, από ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε ολόκληρο τον Έβρο,γιατί οι στρατιωτικοί δεν πληρώνουν τα ενοίκια τους.
Απευθύνονται στις μονάδες που υπηρετούν οι στρατιωτικοί σε μία πίεση, μήπως και λάβουν τα οφειλόμενα.

 Άλλοι πάλι που απευθύνονται στους ίδιους τους ενοικιαστές (ΕΠΟΠ), λαμβάνουν την απάντηση "δεν μας φτάνουν τα χρήματα για το ενοίκιο ,είπα στους γονείς μου να με βοηθήσουν, μόλις μου στείλουν χρήματα θα σας πληρώσω".
 Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί σε αυτούς τους νέους κανείς δεν τους είπε όταν μπήκαν στο στρατό, ότι κάποια στιγμή θα παίρνεις 300 ευρώ λιγότερα το μήνα, μην αγοράζεις με δόσεις αυτιοκίνητο, μην παίρνεις με δόσεις τα έπιπλά σου, μην κάνεις οικογένεια.
Κανείς δεν τους μίλησε, δεν τους προειδοποίησε και έτσι σήμερα όλοι αυτοί οι στρατιωτικοί ζουν σε μία καταστάση τραγική ,τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά. Αν η πολιτεία θέλει τους Έλληνες στρατιωτικούς σε αυτήν την κατάσταση μάλλον δεν σέβεται την αποστολή τους.defencenet.gr