Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αναπόφευκτος ο ρωσοτουρκικός πόλεμος από τον συνδυασμό δημοσιευμάτων και γεγονότων.

Η βρετανική εφημερίδα «Times»,  φιλοξενεί τις δηλώσεις ενός Σύριου αντιφρονούντα,  ο οποίος  ισχυρίζεται ότι σε περίπτωση συγκρούσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας,  η Τουρκία θα βομβαρδίσει τις αεροπορικές βάσεις της. Υποστήριξε, ακόμη, ότι η Τουρκία σχεδιάζει τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας.
Επιπρόσθετα, η Αραβία και το Κατάρ θα δώσουν χρήματα στους διαφωνούντες της Συρίας προκειμένου να αποκτήσουν οπλισμό και να βοηθήσουν. Μερικοί αντίπαλοι του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο, μετά τη συνάντηση τους  με αξιωματούχους  της  Σαουδικής Αραβίας και του  Κατάρ, υποσχέθηκαν να βοηθήσουν.
Οι  Σύριοι διαφωνούντες, όσοι βρίσκονται  εκτός της χώρας, θα μπορούσαν να βοηθήσουν φέροντας  ελαφρύ οπλισμό που θα αγοράσουν από τη μαύρη αγορά και να εισβάλλουν από το Λίβανο.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τώρα γίνεται στη Συρία, απαγόρευση πτήσεων, όπως είχε γίνει και στην Λιβύη και δημιουργείται μια ζώνη ασφαλείας στα σύνορα με την Τουρκία και την Ιορδανία.«Ο αντιφρονών που δεν θέλει να πει το όνομα του, αναφέρει, ότι οι Τούρκοι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας  έξω από τα σύνορά τους, να μεταφέρουν εκεί οπλισμό με στόχο να ενισχύσουν την αντίσταση»Σύμφωνα, πάντως, με τους αντιπάλους του καθεστώτος της Συρίας, η Τουρκία έχει σχέδια σε περίπτωση ανάφλεξης να βομβαρδίσει  αεροπορικές βάσεις και αποθήκες οπλοστασίων στη Συρία, σημειώνει χαρακτηριστικά το τουρκικό δημοσίευμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr