Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Τάσεις παιδοφιλίας στην καθολική εκκλησία.

Σε ψυχολογικά τεστ θα υποβάλλονται στο εξής οι σπουδαστές ιερατικών σχολών στο Βέλγιο πριν χειροτονηθούν προκειμένου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας της χώρας, να εντοπίζονται ανάμεσά τους όσοι έχουν τάσεις παιδοφιλίας.
Αιτία είναι τα σκάνδαλα παιδεραστίας που συγκλόνισαν τη χώρα, τα οποία θορύβησαν και τους ιερατικούς κύκλους. "Η εκκλησία πρέπει να προστατεύει καλύτερα τα παιδιά", υποστήριξε ο αρχιεπίσκοπος Αντρέ Ζοζέφ Λεονάρ.
Όπως αναφέρεται, ο κώδικας για την πρόληψη της κακοποίησης παιδιών θα δοθεί στη δημοσιότητα πολύ σύντομα. Όσοι παίρνουν μαθήματα και συμμετέχουν σε σεμινάρια για να γίνουν ιερείς θα περνούν από εξονυχιστικούς ελέγχους από την αρχή της εκπαίδευσής τους και, κατά τη διάρκειά της θα αποτελέσουν αντικείμενα παρατήρησης ειδικών συνεδριών με τη συμμετοχή ψυχολόγων.
Μετά το σκάνδαλο με τον αρχιεπίσκοπο της Μπρυζ ο οποίος παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2010 όταν παραδέχτηκε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ένα αγόρι του περιβάλλοντός του, η Καθολική Εκκλησία του Βελγίου επιθυμεί να χτυπήσει τέτοια φαινόμενα που αμαύρωσαν την εικόνα της,
Με τη διαδικασία αυτή στοχεύει να αποτρέψει να εισέρχονται στους κόλπους της άτομα με τάσεις παιδεραστίας.

nooz.gr