Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ιεροεξεταστής της πολυπολιτισμικότητας Ψαριανός ζητά να απαγορευθεί ο ... αγιασμός στα σχολεία!

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, υπέβαλλε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρης Ψαριανός, όπου ζητά να πληροφορηθεί γιατί ... τελείται ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολεία, αλλά και γιατί συμμετέχουν σε αυτόν οι εκπαιδευτικοί.
Το αγαπημένο παιδί της ψευτοκουλτούρας και της αριστεράς της γενιάς του Πολυτεχνείου, η οποία έφερε την χώρα μας στα χάλια που έχει αυτή την στιγμή,... εξοργίστηκε από το ότι η υπουργός Παιδείας, δεν κατάργησε διά νόμου τον αγιασμό.
Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα. Ο Ψαριανός όμως δεν επιτίθεται μόνο στον αγιασμό, αλλά και στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών, στην προσευχή διότι αυτή "δεν συνάδει με τον εκπαιδευτικό τους ρόλο που μεταξύ άλλων είναι να αποτελούν πρότυπο ελεύθερης και κριτικής σκέψης για τους μαθητές τους". Όποιος δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Ψαριανό τολμά να προσεύχεται, δεν διαθέτει ελεύθερη και κριτική σκέψη.
Επιπρόσθετα, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ερωτά την υπουργό: "Ποιο είναι το παιδαγωγικό σκεπτικό βάσει του οποίου θρησκευτικές τελετές τελούνται επίσημα και υποχρεωτικά εντός σχολικού ωραρίου σαν να ζούμε σε θεοκρατικό καθεστώς και όχι σε μια ελεύθερη πολυπολιτισμική και ανεξίθρησκη δημοκρατία;" Προφανώς, η Ελληνική Δημοκρατία, η οποία έχει και θρησκεία και πολλά άλλα πράγματα, όπως εθνικό χαρακτήρα, έχει αλλάξει μορφή στο μυαλό του. Και έχει μετατραπεί σε πολυπολιτισμική. Μήπως να αλλάξουμε και το όνομά της από Ελληνική Δημοκρατία, σε Πολυπολιτισμική Δημοκρατία;

Πολλοί σύγχρονοι φιλόσοφοι, προσδιορίζουν τον πολυπολιτισμικό και τα "ανθρώπινα δικαιώματα", ως την νέα, κοσμική θρησκεία της Δύσης. Όπως ακριβώς ο μαρξισμός είχε λάβει θρησκευτικές διαστάσεις στην νομενκλατούρα της πολιτικής ορθοδοξίας της αριστεράς, έτσι τώρα και τα παραπάνω, έχουν μεταβληθεί σε δόγματα θρησκευτικού χαρακτήρα. Εάν πάρουμε την παραπάνω θεωρία ως δεδομένο, τότε οι διάφοροι Ψαριανοί, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά οι ιεροεξεταστές της.

elkosmos.gr