Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Αλβανοί απειλούν τους Βορειοηπειρώτες, ενόψει της απογραφής.

Συναγερμός έχει σημάνει στις οργανώσεις των Βορειοηπειρωτών, καθώς την 1η Οκτωβρίου 2011, ξεκινά η απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία.
Οι Έλληνες της περιοχής, ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών, αλλά και να δηλώσουν ανεπιφύλακτα την εθνική τους ταυτότητα, όπως και το θρήσκευμά τους, ώστε να βάλουν φρένο στις επιδιώξεις της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία προσδοκά στον αφελληνισμό της περιοχής, εμφανίζοντας ως μικρό τον ελληνικό πληθυσμό.
Οι Βορειοηπειρώτες ήδη προσπαθούν να οργανώσουν τη μετακίνηση προς την πατρώα γη όλων των συντοπιτών τους, ώστε τις ημέρες πριν την απογραφή, να μη σημειωθούν προβλήματα. Ήδη, έχουν απευθυνθεί στο ΥΠΕΞ, ζητώντας να τους παράσχει κάθε βοήθεια σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις διελεύσεις από τους συνοριακούς σταθμούς. Την ίδια ώρα, όπως τονίζουν οι Έλληνες της περιοχής, απαιτείται η δραστηριοποίηση του προξενείου στο Αργυρόκαστρο, ώστε να ενθαρρυνθούν οι ομοεθνείς μας και να τονωθεί το φρόνημά τους, παρά τις απειλές για αντίποινα.
Φυσικά, η έλλειψη ενδιαφέροντος από τον Έλληνα ΥΠΕΞ Σταύρο Λαμπρινίδη, είναι παραπάνω από φανερή. Αν και προ ημερών βρέθηκε στα Τίρανα με τον Ιταλό ομόλογό του Φράνκο Φρατίνι, δεν άσκησε καμία πίεση στους Αλβανούς ιθύνοντες για τα θέματα που ανακύπτουν ενώπιον της απογραφής, αν και βασικό κριτήριο για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, για την ενίσχυση της οποίας βρέθηκε ο κ. Λαμπρινίδης στα Τίρανα, είναι ο σεβασμός των μειονοτικών δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα, η αλβανική κυβέρνηση έχει αποδοθεί σε μια υπόγεια εκστρατεία εκφοβισμού των πάντων στη Βόρειο Ήπειρο, με απειλές για όσους δεν δηλώσουν αλβανική εθνικότητα, ιδιαίτερα στη Χειμάρα. Σαφής είναι και η προσπάθεια που καταβάλλουν τα Τίρανα να μεταφέρουν πληθυσμούς την ημέρα της απογραφής, ώστε να δηλωθούν ως κάτοικοι στη Βόρεια Ήπειρο, με υποσχέσεις για την παροχή γης και με σκοπό φυσικά, την πληθυσμιακή αλλοίωση στην ελληνική γη.
Σύμφωνα με Βορειοηπειρώτες πρόκριτους, η αλβανική κυβέρνηση έχει ήδη καταφέρει να αλλοιώσει πληθυσμιακά την ευρύτερη περιοχή της Κορυτσάς, των Αγίων Σαράντα, του Αργυρόκαστρου, του Δυρραχίου και της Χιμάρας, συμπιέζοντας τους Έλληνες ακόμα και στο Νότο... Φυσικά, οι Ηπειρώτες ομογενείς δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Οι οργανώσεις τους στις ΗΠΑ, ζήτησαν τη συνδρομή της αμερικανικής κυβέρνησης (της οποίας η Αλβανία είναι δορυφόρος), ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της διαδικασίας.

elkosmos.gr