Κυριακή, 16 Αυγούστου 2009

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!!


Μικροεπεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων προσκυνητών στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, από την μία, και της Τουρκάλας διευθύντριας του χώρου, ο οποίος σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο, από την άλλη.
Μεταξύ των προσκυνητών ήταν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου, Στέλιος Παπαθεμελής, ο Ρώσος βουλευτής Ιβάν Σαββίδης και Έλληνες και Ρώσοι ορθόδοξοι ιερείς.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι προσκυνητές προσπάθησαν να κάνουν μία παράκληση σε χώρο έξω από τη Μονή. Όπως επιβάλλει ο τουρκικός νόμος, οι ορθόδοξοι ιερείς φορούσαν πολιτικά ενδύματα και όχι άμφια.
Όμως όταν έφτασαν στον χώρο της τελετής, ο Έλληνας ιερέας του Πατριαρχείου φόρεσε ράσο και πετραχήλι προκειμένου να τελέσει την παράκληση.
Όπως διηγήθηκε ο ίδιος ο κ. Παπαθεμελής στη zougla.gr, «τότε παρενέβη η διευθύντρια του Μουσείου και ένας αστυνομικός, και με φωνές και έντονο ύφος προσπάθησαν να διακόψουν την τελετή, η οποία τελικά ολοκληρώθηκε εσπευσμένα από τους προσκυνητές οι οποίοι έψαλαν το "Τω Υπερμάχω" και τον "Εθνικό Ύμνο".