Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ,ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ...

.........και η παραλογία συνεχίζεται !
Την τουρκική συμπαράσταση για τις καταστροφικές πυρκαγιές μετέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή.Νέες υπερπτήσεις στο Φαρμακονήσι πραγματοποίησαν αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Βοήθεια και από την Τουρκία.Την τουρκική συμπαράσταση για τις καταστροφικές πυρκαγιές μετέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος έστειλε η Αγκυρα για να συνδράμει την προσπάθεια κατάσβεσης. Μεγάλη επίγεια συνδρομή από την Κύπρο, εναέρια βοήθεια από Γαλλία-Ισπανία. Ο Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κώστα Καραμανλή, εκφράζοντάς του αλληλεγγύη για τον πύρινο εφιάλτη που ζει εδώ και τέσσερις ημέρες η χώρα. Είχε προηγηθεί το βράδυ της Κυριακής τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με την Ντόρα Μπακογιάννη.Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας προσγειώθηκε το πυροσβεστικό αεροσκάφος που εστάλη από την Τουρκία.
Όπως δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον πρωθυπουργό είναι διαθέσιμα άλλα δύο αεροσκάφη εφόσον παραστεί ανάγκη.Πάνω από το Φαρμακονήσι τουρκικά πολεμικά .Νέες υπερπτήσεις στο Φαρμακονήσι πραγματοποίησαν αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Δύο σχηματισμοί, αποτελούμενοι συνολικά από 16 αεροσκάφη, προχώρησαν σε 13 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Τα αεροσκάφη που πραγματοποίησαν τις υπερπτήσεις μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο βορείως της Σάμου. Τέσσερα F-4 αποσπάστηκαν από τον σχηματισμό και πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι, σε ύψος 1.500 ποδών. Ελληνικά μαχητικά προχωρήσαν σε αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών, οκτώ εκ των οποίων ήταν οπλισμένα. Σε μια περίτπωση σημειώθηκε εικονική αερομαχία.

ΒΗΜΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ