Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΡΩΣΙΑ Κ' ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Σήμερα Τρίτη 13 Ιανουαρίου, 40ή ημέρα από την εκδημία του μακαριστού Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κυρού Αλεξίου Β΄,
ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Ντιμίντρι Μεντβέντεβ και ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκαν τον τάφο του Πατριάρχη, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Θεοφανίων στο Ελόχοβο.
Τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Ντιμίντρι Μεντβέντεβ και τον Πρωθυπουργό κ. Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχθηκε στην είσοδο του ναού, ο Τοποτηρητής του Πατριαρχικού Θρόνου της Ρωσικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Σμολένσκ και Καλίνινγκραντ κ. Κύριλλος.

Άριστες οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησιάς της Ρωσίας με ομόνοια και πάντα προς την ιδία κατεύθυνση. Υπεύθυνη και για την ακμή που παρουσιάζεται, διότι πάντα η Ορθοδοξία σε ένα Κράτος φέρνει καθαρή σκέψη, ομαλότητα και απέραντη χάρη απο τον κύριο ημών Ιησού Χριστό.
Η Ορθοδοξία στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι σε κρίσιμες στιγμές διαφυλάττει όλα τα απαραίτητα πνευματικά αγαθά ,όπου χρειάζεται ενα Κράτος – Έθνος για να μπορεί να συνεχίσει ορθά και μετά την κρίση.
Η Ελλάδα είναι ενα τέτοιο παράδειγμα όσο αφορά το παρελθόν .Γιατι το παρόν δείχνει άλλα. Χωρίς την συμμετοχή της Ορθοδοξίας σε κύρια ζητήματα, που αφορούν κυρίως και την ίδια.( κατάργηση θρησκευτικών στα σχολεία).
Κύριοι λόγοι αποστασιοποίησης της Εκκλησίας απο το Κράτος και τον λαό είναι, συμμετοχή ιερέων σε κομματικές παρατάξεις, άσκοπη διαχείριση χρημάτων, μη πνευματική προσέγγιση των προβλημάτων, ιερείς σε διάφορες μυστικιστικές οργανώσεις(μασόνοι), δανεισμός χρημάτων απο Ε.Ε. Όλα τα παραπάνω συντελούν το καθένα ξεχωριστά, υποσκάπτοντας τους κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ελπίζουμε οτι κάποια στιγμή η συγκρότηση της Εκκλησίας μας θα αποκτήσει ξανά την χάρη που τις ανήκει ομαλά, χωρίς να γίνει αυτό βίαια απο κάποια δύσκολα χρόνια που ίσως επέλθουν.