Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ


Νέα στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα, «ονειρεύονται» οι ΗΠΑ, αν πιστέψουμε τα όσα γράφονται στο συνήθως καλά ενημερωμένο ιστότοπο “Prison Planet”. Σε δημοσίευμα με τίτλο «Η CIA προετοιμάζει εγκαθίδρυση στρατιωτικής κυβέρνησης στην Ελλάδα» και υπότιτλο «Η πραγματική αιτία πίσω από τις ταραχές μπορεί να σχετίζεται με τους ρωσικούς αγωγούς»
Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα υπογεγραμμένο από τον Paul Joseph Watson γίνεται λόγος για την εγκατάσταση στην χώρα μας μέσω ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος μίας κυβέρνησης η οποία και θα είναι πιο φιλικά διακείμενη προς τις ΗΠΑ και θα ξεφύγει από την επιρροή της Ρωσίας!…
Κι όμως το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν είναι της δεκαετίας του 1950 ή του ‘60, ούτε αναφέρεται για κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής ή της κεντρικής Ασίας. Ο Αμερικάνος αναλυτής αναφέρεται στην χώρα μας και «πλέκει» το συγκεκριμένο σενάριο λόγω των ταραχών που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Η μελέτη του συγκεκριμένου ή συγκεκριμένων σχολιαστών ουσιαστικά προσπαθεί να παραλληλίσει την αναπτυσσόμενη σχέση Αθήνας-Μόσχας με την εποχή της δικτατορίας του 1967 όπου οι «δημοκρατικές» δυνάμεις ουσιαστικά «έσωσαν» την χώρα από τον Σοβιετικό «κίνδυνο» με τη βοήθεια πάντα της CIA.
Ούτε λίγο ούτε πολύ το συγκεκριμένο δημοσίευμα ουσιαστικά παρομοιάζει τον πρωθυπουργό της χώρας με έναν ευρωπαίο Ούγκο Τσάβεζ ο οποίος και ουσιαστικά προωθεί τα Ρωσικά συμφέροντα, ειδικά τα ενεργειακά, στην Ελλάδα και στην ανατολική Μεσόγειο.
Κατά την διάρκεια των ταραχών λοιπόν σύμφωνα με την συγκεκριμένη ανάλυση «παρατηρήθηκε και η συγκέντρωση στρατευμάτων με σκοπό την καταστολή της εξέγερσης, κάτι που οι Έλληνες οπλίτες αρνήθηκαν να κάνουν»!
Η ανάλυση κλείνει με το ερώτημα αν η CIA ουσιαστικά ετοιμάζει έναν νέο, τύπου 1967, πραξικόπημα στην Ελλάδα με σκοπό την πτώση μίας μη φιλικά διακείμενης προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ελληνικής κυβέρνησης.