Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.: «"Όχι" στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις - Απορρίπτουμε κάθε είδους διχασμό»


Η ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου

 Στα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να ανακοινώνει

υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρεται με ανακοίνωση της η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου, εκφράζοντας ξεκάθαρα την αντίθεση της. 

Η ανακοίνωση 

«Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου τάσσεται ρητά κατά της επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Να δηλώσουμε την πλήρη στήριξή μας στους συναδέλφους μας  υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έρχονται αντιμέτωποι με την απειλή της αναστολής εργασίας με συνέπεια την οικονομική  εξαθλίωση αυτών και των οικογενειών τους.

Διαφωνούμε με την υποχρέωση πληρωμής αντιτίμου για τη διενέργεια Rapid Test αποκλείοντας από τους συναδέλφους μας τη δυνατότητα διενέργειας αυτών στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και τις δομές υγείας. Να τονίσουμε εδώ ότι οι ιατρικές εξετάσεις στο στρατιωτικό προσωπικό  πραγματοποιούνται μόνο σε ιατρικές δομές της υπηρεσίας και τα δημόσια νοσοκομεία.

Ζητούμε να συνεχιστεί η εκ των πραγμάτων επιτυχημένη, μέχρι σήμερα διαδικασία ελέγχου με τη δωρεάν διάθεση των SelfTest στους Στρατιωτικούς από τα φαρμακεία χωρίς περαιτέρω οικονομική τους επιβάρυνση καθόσον μηνιαίως καταβάλλουμε τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Προτείνουμε για τα μέλη των οικογενειών μας να γίνεται συνταγογράφηση  των rapid test στα βιβλιάρια υγείας τους. Να τονίσουμε εδώ και την απορία μας για την εξαίρεση από το μέτρο της διενέργειας rapid test (εξυπακούεται δωρεάν) στους οπλίτες θητείας με τους οποίους συνεργαζόμαστε καθημερινά οι οποίοι αποτελούν  την πλειοψηφία του προσωπικού στο πλείστον των περιπτώσεων.

Ο εμβολιασμός αποτελεί προσωπική υπόθεση του κάθε συναδέλφου και των οικογενειών μας .

Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου  αντιτίθεται κατηγορηματικά στη διάκριση των συναδέλφων σε εμβολιασμένους και μη και θα συνεχίσει να εκπροσωπεί τα μέλη της με κάθε κόστος, απορρίπτοντας κάθε είδους διχαστικό «διαχωρισμό».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν μια κοινωνία ανθρώπων με συνείδηση, κρίση, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, Έχουν συνδράμει όχι μόνο στην ΑΠΟΤΡΟΠΗ του κάθε επιβουλέα αλλά και έχουν προσφέρει στον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ αυτής της χώρας….….όταν λοιπόν αυτοί  που τους κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε υπερήφανους, μας χτυπάνε την πλάτη για να πάρουμε κουράγιο και μας δίνουν το χέρι να μας συγχαρούν, θα κληθούν ξανά να πράξουν το ίδιο  επειδή ΞΑΝΑ προσφέραμε…επειδή ΞΑΝΑ αποτρέψαμε… θα μας ρωτήσουν πρώτα αν έχουμε εμβολιαστεί, αν έχουμε νοσήσει ή έχουμε κάνει rapidtest ;

Απαιτούμε  τον σεβασμό που αναλογεί σ’ εμάς αλλά και στις οικογένειές μας .

Εισηγητής θέματος Τχης (ΠΖ) Ευάγγελος Τσίμαρης».