Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Aμήχανος τώρα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ καλεί ΗΠΑ και Ευρώπη να θεωρήσουν ανεμβολίαστους όσους δεν έχουν κάνει την 3η δόση, 6 μήνες μετά τη 2η!

 

Αίφνης η κυβέρνηση του Ισραήλ αισθάνεται αμήχανη καθώς ήταν η πρώτη που πήρε την πρωτοβουλία να παρέχει 3η δόση στους πολίτες της. Είναι επίσης εκείνη που από την 1η Οκτωβρίου-δηλαδή

όπου νάναι-θα θεωρεί ανεμβολίαστους όσους Ισραηλινούς δεν έχουν κάνει την 3η δόση της Pfizer μετά την παρέλευση 6 μηνών από τη 2η και θα θεωρεί άκυρο το green pass.

Γράφει ο Green Pass

Με αυτή τη λογική ανεμβολίαστοι είναι για τα καθ΄ημάς οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Κατερίνα Σακελλατοπούλου και τα ομορφοκόριτσα Θεοδωρίδου, Παπαευαγγέλου, Παγώνη, όπως επίσης και οι ομορφάντρες Βασιλακόπουλος, Γώγος, Σύψας αλλά και το 66% του πληθυσμού του Ισραήλ και σχεδόν όλη την παγκόσμια κοινότητα!

Σύμφωνα λοιπόν με τους Τimes του Ισραήλ ο πρωθυπουργός της χώρας Naftali Bennett έχει ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσουν τους κανόνες- που θα ενημερωθούν σύντομα για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες-, σύμφωνα με τους οποίους τα επιλέξιμα άτομα που δεν έχουν λάβει ενισχυτικά εμβόλια για τον κορονοϊό δεν θα αναγνωρίζονται πλέον ως εμβολιασμένα.

Από την 1η Οκτωβρίου, όποιος δεν έχει υποβληθεί σε ενισχυτικό εμβόλιο έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης εμβολίου θα του ανακληθεί στο Green Pass, απαγορεύοντάς του την είσοδο σε ορισμένους χώρους και εκδηλώσεις που απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού, ανάρρωσης από τον COVID-19 ή αρνητικό αποτέλεσμα-τεστ.

Το ρεπορτάζ του  Channel 12 την Τρίτη απεκάλυψε ότι το Ισραήλ επιθυμεί οι ΗΠΑ και τα κράτη μέλη της ΕΕ να χρησιμοποιούν τα κριτήρια του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού των Ισραηλινών ταξιδιωτών που φθάνουν στις χώρες τους. Δηλαδή θα πρέπει η Ελλάδα για παράδειγμα να αναλάβει την ευθύνη να μην επιτρέπει την είσοδο σε Ισραηλινούς ταξιδιώτες πλήρως εμβολιασθέντες με τα ελληνικά και ευρωπαικά δεδομένα αλλά όχι πλήρως εμβολιασθέντες σύμφωνα με τις Ισραηλινές αρχές Υγείας οι οποίες από την 1η Οκτωβρίου δεν θα λαμβάνουν υπόψη τους τα green pass όλων όσως έχουν παρέλθει 6 μήνες από την 2η δόση και δεν έσπευσαν να κάνουν την 3η δόση!


Το δίκτυο ανέφερε ότι το θέμα τέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας και ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.


Την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ κατέληξε σε συμφωνία με την ΕΕ για αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολίου – αν και δεν υπερισχύει των απαιτήσεων εισόδου κάθε κράτους μέλους – και βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ για παρόμοια συμφωνία.


Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ δεν διευκρίνισε εάν το Ισραήλ εξετάζει επίσης την εφαρμογή των νέων κριτηρίων Green Pass σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες από άλλες χώρες – απαιτώντας τους να έχουν λάβει ενισχυτικό εισόδου εάν έχουν περάσει έξι μήνες από την πρώτη φορά που θεωρήθηκαν πλήρως εμβολιασμένοι – ή θέλει μόνο οι άλλες χώρες  να επιβάλουν αυτό το πρότυπο για τους Ισραηλινούς πολίτες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.


Το Ισραήλ υπήρξε πρωτοπόρος στην παροχή ενισχυτικών βολών, με όλα τα άτομα άνω των 12 ετών να δικαιούνται να κάνουν 3η δόση πέντε μήνες μετά τον εμβολιασμό τους. Άλλες χώρες που έχουν εγκρίνει τη χορήγηση επιπλέον δόσεων τις έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό σε ηλικιωμένους και όσους θεωρούνται υψηλού κινδύνου.


Το Κανάλι 12 ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας απέκλεισε ορισμένες προτεινόμενες κυρώσεις εναντίον των μη εμβολιασθέντων μετά από κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση.

«Οι απορρίπτοντες τα εμβόλια είναι αυτό που μας χωρίζει από τη νίκη κατά της Delta αλλά δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην ασφάλιση υγείας ή την ιατρική περίθαλψη για τους μη εμβολιασμένους», ανέφερε ένας ανώνυμος ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου.


Η έκθεση ήρθε αφού το Υπουργείο Οικονομικών άρχισε να κυκλοφορεί νομοσχέδιο τη Δευτέρα που θα αφαιρούσε τα επιδόματα ανεργίας για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.


Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι 8.691 νέα κρούσματα καταγράφηκαν τη Δευτέρα, αντιπροσωπεύοντας το 5,12 τοις εκατό όλων των εξετάσεων που έγιναν εκείνη την ημέρα. Άλλα 3.801 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν από τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, υπήρχαν 710 ασθενείς με COVID σε σοβαρή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων 187 σε αναπνευστήρες.


Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 7.567.


Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι από το βράδυ της Τρίτης, 6.072.254 Ισραηλινοί έλαβαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, 5.591.789 έκαναν και τα δύο εμβόλια και 3.101.551 έλαβαν ενισχυτικό-3η δόση.


Κι αυτό την ίδια στιγμή που μπήκε πλέον επίσημα στο τραπέζι και το σενάριο της συνειδητής εκτόξευσης του ιού κατά της ανθρωπότητας με τους γνωρίζοντες να εκτιμούν ότι επρόκειτο για ένα σχεδιασμό τουλάχιστο 30ετίας.


https://kourdistoportocali.com/news-desk/amichanos-tora-o-prothypoyrgos-toy-israil-kalei-ipa-kai-eyropi-na-theorisoyn-anemvoliastoys-osoys-den-echoyn-kanei-tin-3i-dosi-6-mines-meta-ti-2i/