Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Θάνος Πλεύρης: Συγγνώμη εάν προσέβαλα τον εβραϊκό λαό - Δεν έχω αντισημιτικά αισθήματα''Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζήτω συγγνώμη εάν το έπραξα".
Ο Θάνος Πλεύρης κλήθηκε από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, να ζητήσει συγγνώμη για παλιότερες αντισημιτικές του αναφορές, με τον ίδιο να απαντά πως σέβεται απόλυτα τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.
Μάλιστα, διαμηνύει πως είναι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο «το έχω δείξει με πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης».


Ο νέος υπουργός Υγείας εκτιμά πως οι ενστάσεις του ΚΙΣ οφείλονται στην αγόρευση του ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα του, Κωνσταντίνου Πλεύρη «με τον οποίο διαφωνώ πλήρως».

Επισημαίνει ακόμη πως ποτέ δεν θέλησε προσβάλλει τον εβραϊκό λαό και ζητά συγγνώμη σε περίπτωση που το έκανε ενώ εκφράζει τη βεβαιότητά του πως
«Με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα».
Δείτε τη δήλωση του κ. Πλεύρη:

Σκληρή ανακοίνωση από το ΚΙΣΕ

Σε ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος απαιτεί από τον νέο υπουργό Πλεύρη να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για τις δηλώσεις που έχει κάνει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το ΚΙΣΕ σημειώνει ότι το 2009 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης ο κ. Πλεύρης έκανε, μεταξύ άλλων, την εξής αναφορά:

«Και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει: Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς. Που λέει ότι "να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς". Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή. Ότι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί: "Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Άουσβιτς". Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι "θέλω να εξοντώσω κάποιον;» ενώ τον κάλεσε να καταδικάσει την μισαλλοδοξία, τον αντισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος, σημειώνοντας ότι είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έχει διακηρύξει αυτές τις καταδικαστικές θέσεις


https://sputniknews.gr/20210901/thanos-pleyris-sevomai-ta-thymata-toy-olokaytomatos---den-eho-antisimitika-aisthimata-17227821.html