Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Όπως είπε και ένας Έλληνας μεγάλο δημοσιογράφος ''αφήστε τι λέει ο κατασκευαστής''. Πολιτικοί, επιστήμονες και λοιποί που συμβάλλουν στην ψευτοπανδημία, ξεπερνούν τα εσκεμμένα. ''Άκυρη η αναστολή υγειονομικών κατα λεγόμενα Μπουρλά''


Μπουρλά: Τα εμβόλια μπορεί να μην "πιάνουν" νέες μεταλλάξεις

«Δεν αποκλείεται στο μέλλον να εμφανιστεί παραλλαγή του κορωνοϊού η οποία θα είναι "ανθεκτική" στα εμβόλια». Αυτό δήλωσε στο Fox News ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή παγκοσμίως, οι επιστήμονές μας εξετάζουν προσεκτικά την επικινδυνότητά της και ερευνούν αν αυτή η παραλλαγή μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας» διευκρίνισε ο Μπουρλά.


Μέχρι πρότινος δεν είχε εντοπιστεί κάποια τέτοια παραλλαγή, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι είναι πιθανό μια μέρα να εμφανιστεί. Επίσης πρόσθεσε ότι, εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, η παραγωγή μιας νέας έκδοσης του εμβολίου της Pfizer για την καταπολέμηση του καινούριου στελέχους χρειάζεται τρεις μήνες από την ανακάλυψή της.


«Έχουμε δημιουργήσει μια φόρμουλα με την οποία μέσα σε 95 ημέρες από τη στιγμή που θα εντοπίσουμε μια νέα επικίνδυνη παραλλαγή θα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο σ' αυτή» συμπλήρωσε.


«Αυτά τα εμβόλια λειτουργούν πολύ καλά προστατεύοντάς μας από σοβαρές ασθένειες και θανάτους, αλλά η μεγάλη ανησυχία είναι ότι η επόμενη παραλλαγή που ίσως εμφανιστεί θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ανθεκτική απέναντι στα εμβόλιά μας» δήλωσε η διευθύντρια τoυ Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Ροσέλ Βαλέσκι.

 https://www.zougla.gr/ygeia/article/mpourla-ta-emvolia-mpori-na-min-pianoun-mia-nea-metalaksi