Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Νεαρός "έσφαξε" δύο αδελφές - Η "θυσία" ήταν "συμφωνία με τον διάβολο" για να κερδίσει το λαχείο


Τον περασμένο Ιούνιο δύο γυναίκες μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου, την ημέρα που γιόρταζαν τα γενέθλια της μίας σε πάρκο του Λονδίνου.

Δύο αδελφές μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου από έναν νεαρό που έκανε «συμβόλαιο με τον διάβολο» με την ελπίδα η «θυσία» του να τον βοηθήσει να κερδίσει το Εθνικό Λαχείο στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Ντάνιαλ Χουσέιν, 19 ετών, από το Μπλάκχιθ του νότιου Λονδίνου, αρνείται ότι διέπραξε τους φόνους και την κατηγορία για κατοχή επιθετικού όπλου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Όλιβερ Γλάσγκοου, δικηγόρος στο Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο, οι δύο αδελφές μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου τις πρώτες πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου (06/06).

Η Νικόλ Σμόλμαν 27 ετών, φωτογράφος από το Χάροου και η αδελφή της Μπίμπα Χένρι 46 ετών, κοινωνική λειτουργός από το Γουέμπλεϊ, ήταν μαζί με άλλα δέκα ακόμα άτομα σε ένα πάρκο όπου γιόρταζαν τα γενέθλια της δεύτερης.

Κάποια στιγμή, έφυγαν οι καλεσμένοι και έμειναν οι δύο αδελφές, τις οποίες αιφνιδίασε ο νεαρός τις πρώτες πρωινές ώρες και τους επιτέθηκε.

Αρχικά επιτέθηκε στη Χένρι, την οποία μαχαίρωσε οκτώ φορές ενώ της κατάφερε θανατηφόρα τραύματα στην καρδιά. Στη συνέχεια μαχαίρωσε 28 φορές τη Σμόλμαν, την οποία τραυμάτισε στα χέρια καθώς πάλευε να τον αποφύγει.

Έπειτα, ο δολοφόνος έκρυψε τα πτώματα στο έδαφος.

Το βράδυ του Σαββάτου αναφέρθηκε η εξαφάνιση των δύο γυναικών καθώς δεν είχαν επιστρέψει σπίτι τους.

Την επόμενη ημέρα, δύο φίλοι επέστρεψαν στο πάρκο για να τις αναζητήσουν. Οι δύο γυναίκες φορούσαν γυαλιά που βρέθηκαν στο πάρκο ενώ λίγο αργότερα, ο φίλος τους Άνταμ Στόουν, βρήκε τα πτώματα στους θάμνους.

Δείγματα από DNA και υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κυκλοφορίας οδήγησαν την αστυνομία στην ταυτοποίηση του Χουσέιν ως δολοφόνου των δύο γυναικών.

Ο δικηγόρος Γλάσγκου τόνισε: «Στο σπίτι του, η αστυνομία βρήκε ένα χειρόγραφο συμβόλαιο με τον διάβολο. Υποσχέθηκε ότι θα σκοτώσει γυναίκες για να τον βοηθήσει να κερδίσει το λαχείο».

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες για τις δύο δολοφονίες και αναμένεται να επικαλεστεί ότι πρόκειται για «συνωμοσία» εναντίον του. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες.

https://sputniknews.gr/20210609/nearos-esfaxe-dyo-adelfes---i-thysia-itan-symfonia-me-ton-diavolo-gia-na-kerdisei-to-laheio-13957921.html