Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Βόμβα: Η Τουρκία διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε πως η Τουρκία διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών.
Η διακοπή της συμφωνίας γίνεται σε αντίποινα για τους «8» Τούρκους αξιωματικούς, όπως αναφέρει η Χουριέτ.
 
Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους, μετά από ερώτηση για το θέμα των "οκτώ", ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Η κυβέρνηση στην Ελλάδα θέλει πραγματικά να λύσει αυτό το θέμα. Αλλά, την ίδια στιγμή, διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα δέχεται πολλές πιέσεις από τη Δύση. Πόσο μάλλον οι Έλληνες δικαστές. Ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες δικαστές είναι ανεξάρτητοι. Αλλά εμείς γνωρίζουμε ότι τους ασκούνται πιέσεις από τη Δύση. Υπάρχει μία συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζεται. Υπάρχει όμως και μία συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα. Αυτή τη συμφωνία την παγώσαμε. Μετά την τελευταία δικαστική απόφαση, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με την Ελλάδα». 
Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών είναι το πρώτο θέμα στην εφημερίδα Χουριγιέτ, με τον τίτλο: Τελευταία εξέλιξη...Κρίσιμο βήμα απο την Τουρκία. Σταματάμε την συμφωνία με την Ελλάδα.
Την απόφαση της Τουρκίας να αναστείλει τη συμφωνία επαναπροώθησης μεταναστών με την  Ελλάδα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών, μετέδωσε πρίν απο λίγο και το πρακτορεία Reuters.


Πηγή: Βόμβα: Η Τουρκία διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για τους πρόσφυγες | iefimerida.gr