Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

250 τεθωρακισμένα παρέδωσαν τις τελευταίες ημέρες οι Αμερικανοί στους Κούρδους της Συρίας

Την υποστήριξη και τον εξοπλισμό των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) συνεχίζουν κανονικά οι Ηνωμένες Πολιτείες.
  
Σύμφωνα με κουρδική πηγή, που επικαλείται το ρωσικό Sputnik, οι Αμερικανοί παρέδωσαν τις τελευταίες ημέρες 250 οπλισμένα τεθωρακισμένα οχήματα
 στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) «στο πλαίσιο των επιχειρήσεών τους στην επαρχία» της Ντέιρ Αλ Ζουρ.
Στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, της ανατολικής Συρίας που συνορεύει ανατολικά με το Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος διατηρεί τους τελευταίους θύλακές του.
Ανατολικά του Ευφράτη στο Ισλαμικό Κράτος επιτίθενται οι SDF και δυτικά του Ευφράτη οι κυβερνητικές δυνάμεις.
Η ίδια κουρδική πηγή που μίλησε στο ρωσικό Sputnik ανέφερε επίσης ότι οι Αμερικανοί ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην ανατολική Συρία και χαρακτηριστικά είπε ότι «υπάρχουν τρεις αμερικανικές βάσεις στην περιοχή, όπου οι Αμερικανοί ενδυναμώνουν την παρουσία τους».
«Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες οι Ηνωμένες Πολιτείες μας έστειλαν 250 νταλίκες φορτωμένες με τεθωρακισμένα οχήματα, βαριά όπλα, ημιφορτηγά, στα πλαίσια της επιχείρισής μας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο συνεχίζουμε να πολεμάμε στα ανατολικά της Ντέιρ Αλ Ζουρ», είπε στο Sputnik η κουρδική πηγή.
«Τα αμερικανικά πυρομαχικά και τα τεθωρακισμένα οχήματα παραδόθηκαν χερσαία, εισήλθαν στη Συρία από το βόρειο Ιράκ από το συνοριακό πέρασμα Σεμέλκα».
Οι Αμερικανοί υπολογίζεται ότι έχουν παραδώσει μέχρι σήμερα στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) 4.800 τεθωρακισμένα οχήματα.