Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Αλβανία: Η κυβέρνηση Έντι Ράμα διέψευσε δημοσιεύματα για δημιουργία στρατοπέδου του ISIS

Αργά το απόγευμα, η κυβέρνηση της Αλβανίας αρνήθηκε ότι έχει σχέδιο για τη δημιουργία στρατοπέδου για την υποδοχή πρώην μελών του Ισλαμικού κράτους, που επιστρέφουν στις βαλκανικές χώρες από τη Συρία και το Ιράκ, όπως δημοσιεύθηκε στον Τύπο.
Ο Σύμβουλος για την Ασφάλεια  της αλβανικής  κυβέρνησης, Σαντέρ Λέσι, δήλωσε ότι πρόκειται για μια ψευδή δήλωση που αποσκοπεί να προκαλέσει εντυπώσεις, αφού δεν υπάρχει σχέδιο ή ιδέα για τη δημιουργία ενός τέτοιου στρατοπέδου.
Η κυβέρνηση των Τιράνων, διευκρίνισε ότι η φράση που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ στα Τίρανα, δεν έχει καμία σχέση με τα δημοσιεύματα, αλλά η δήλωσή του αναφέρεται στην οικοδόμηση ενός Κένρου Συντονισμού εναντίον του βίαιου εξτρεμισμού.
 
«Η Αλβανία πρότεινε το Κέντρο αυτό που θα έχει περιφερειακό χαρακτήρα, στο οποίο θα προετοιμάζονται αναλύσεις, αξιολογήσεις, μελέτες, ανταλλαγές πληροφοριών και κοινά προγράμματα κατά του βίαιου εξτρεμισμού. Αλλά, αυτό το κέντρο δεν υπονοεί ότι θα αποτελέσει κέντρο υποδοχής πρώην μαχητών του ISIS», ανέφερε η αλβανική κυβέρνηση.
 
(Στοιχεία από kohajone.com)