Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ / Ρωσία: Αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν τη Συρία θ΄απαντήσουμε......

Στη συνέχεια μιας απειλής για νέο χτύπημα κατά της Συρίας που εκφράστηκε από την αμερικάνα πρέσβη στον ΟΗΕ η Μόσχα υποσχέθηκε νά απαντήσει αν η ζωή των στρατιωτών της απειληθεί.
Ο ρώσος αρχηγός ΓΕΣ ο Valeri Guerassimov ανέφερε ότι «σε περίπτωση απειλής κατά της ζωής των στρατιωτών μας οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα πάρουν μέτρα απάντησης εναντίον των πυραύλων όσο και αυτών που τους φέρουν», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Guerassimov, οι ΗΠΑ προσανατολίζονταν να κατηγορήσουν τις συριακές δυνάμεις ότι κάνουν χρήση χημικών όπλων.
Ο Valery Guérassimov δήλωσε ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι τζιχαντιστές θα προετοίμαζαν μια χημική επίθεσηγια νά ποδώσουν στη συνέχεια την ευθύνη στη συριακή κυβέρνηση..
και συνέχισε «μετά την προβοκάτσια οι ΗΠΑ προσανατολίζονται να κατηγορήσουν τη συριακή κυβέρνηση  ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα.» Σύμφωνα με τον Valery Guérassimov,αυτό θα επέτρεπε να «παρουσιάσουν στη διεθνή κοινότητα την διατεινόμενη «απόδειξη» της φαινομενικής μαζικής δολοφονίας αμάχων από τα χέρια της συριακής κυβέρνησης και με την υποστήριξη της ρωσικής ηγεσίας».
«Σ΄απάντηση η Washington υπολογίζει να επιφέρει ένα χτύπημα κατά των κυβερνητικών συνοικιών της Δαμασκού», πρόσθεσε.
Και συνέχισε: «Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι, αντιπρόσωποι του Κέντρου για τη Συμφιλίωση όσο και πράκτορες της στρατιωτικής αστυνομίας βρίσκονται στη Δαμασκό, σε θέσεις,εγκαταστάσεις του συριακού υπουργείου Άμυνας». Η  Nikki Haley η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ απείλησε τη Δευτέρα  τη Συρία με χτύπημα ανάλογο με αυτόπου πραγματοποίησε η Washington τον Απρίλη του 2017. Ανακοίνωσε ότι η Washington ήταν έτοιμη να επιτελέσει ένα νέο χτύπημα επί της Συρίας αν ο ΟΗΕ αποδεικνυόταν ανίκανος να σταματήσει τις επιθέσεις στην Αν. Ghouta .sputnik, rt www.dimpenews.com