Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Το αναγνωρίσετε δεν το αναγνωρίσετε το Ισραήλ θα συνεχίσει να πράττει γενοκτονία. Καμία δύναμη η απόφαση σας..

Η Σουηδία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
Η Σουηδία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης της χώρας κ. Στέφαν Λέφβεν, καθιστώντας την χώρα του το πρώτο από τα παλαιότερα κράτη μέλη της ΕΕ, που θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.
 Τη δήλωση αυτή την έκανε ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Σουηδίας κατά την πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο της χώρας όπου παρουσίασε τα μέλη της νέας κεντροαριστερής κυβέρνησης.
«Η σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη θα σταματήσει μόνο με τη λύση των δύο κρατών, σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους. Η λύση των δύο κρατών απαιτεί αμοιβαία αναγνώριση και τη διάθεση για ειρηνική συνύπαρξη. Για αυτό, η Σουηδία θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης», δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός.
Πάντως οι ΗΠΑ αμέσως μετά την δήλωση του Σουηδού έσπευσαν να προειδοποιήσουν ότι «οποιαδήποτε διεθνής αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους» θα ήταν «πρόωρη».Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κ. Τζεν Ψάκι επανέλαβε «την κατ’ αρχήν υποστήριξη» της Ουάσινγκτον στη δημιουργία ενός «παλαιστινιακού κράτους», όμως μέσω μιας ειρηνευτικής διαδικασίας και μιας λύσης που θα επιτευχθεί έπειτα από διαπραγμάτευση με το Ισραήλ.
Αν προχωρήσει η αναγνώριση , η Σουηδία θα είναι η πρώτη μεγάλη χώρα της Ευρώπης που θα προχωρήσει σε αυτό το βήμα.Η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία έχουν επίσης αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος αλλά το έκαναν πριν γίνουν μέλη της ΕΕ.